28 Ιουν 2015

10 [+10] κόλπα και κρυμμένα χαρακτηριστικά στον Google Chrome

Χρήσιμα, κρυφά χαρακτηριστικά στον Chrome web browser της Google για να τον αξιοποιήσετε καλύτερα. Ο Google Chrome είναι ένας από τους δημοφιλέστερους web browsers και η συμβατότητά του με τις περισσότερες εφαρμογές της Google....
τον κάνει να αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες.

Οι web browsers έχουν εξελιχθεί και με την προσθήκη extensions αποκτούν επιπλέον δυνατότητες, ωστόσο οι περισσότεροι "κρύβουν" αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή των χρηστών ευκολότερη.

Δέκα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά του Google Chrome

1. Έναρξη του Google Chrome browser με συγκεκριμένα tabs
(κλικ για μεγέθυνση)

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Chrome είναι η δυνατότητα έναρξης του με συγκεκριμένες καρτέλες [tabs].

Το προεπιλεγμένο είναι η εκκίνηση στην αρχική σελίδα της Google, αλλά αυτό αλλάζει και εκτός από μία homepage όπως συνηθίζεται, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εμφανίζονται στην έναρξη του browser πολλά tabs.

Στην address bar [omnibox] πληκτρολογήστε chrome://settings/startup και μετά πατήστε Enter. 

Στην συνέχεια επιλέγετε "Open a specific page or set of pages", όπου με την επιλογή "Set pages" μπορείτε να προσθέσετε αυτές που επιθυμείτε.

2. Άνοιγμα των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε νέο tab
(κλικ για μεγέθυνση)

Στην address bar [omnibox] στον Chrome εκτός από URLs σελίδων, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για άμεση αναζήτηση στην μηχανή αναζήτησης που έχουν επιλέξει [προεπιλεγμένη είναι η Google]. 

Αν ο χρήστης επιθυμεί να ψάξει στην μηχανή αναζήτησης πληκτρολογώντας στην address bar [omnibox], αλλά χωρίς να χάσει την σελίδα που είναι ήδη, μπορεί να πληκτρολογήσει τον όρο αναζήτησης και μετά να πατήσει τον συνδυασμό Alt+Enter

Με αυτόν τον συνδυασμό θα ανοίξουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης σε νέο tab.

3. Προσθήκη events στο Google Calendar
(κλικ για μεγέθυνση)

Μπορείτε να προσθέσετε events στο Google Calendar μέσα από τη διαδικασία προσθήκης προσαρμοσμένης μηχανής αναζήτησης.

Αυτό γίνεται πηγαίνοντας στα Settings->Manage Search Engines [Ρυθμίσεις -> Διαχείριση μηχανών αναζήτησης] ή εναλλακτικά μέσα από τη διεύθυνση chrome://settings/searchEngines. Εκεί μπορείτε να προσθέσετε μία νέα μηχανή αναζήτησης.

Στο τέλος της λίστας, υπάρχουν τα κενά πεδία. Δώστε ένα όνομα στη νέα μηχανή, για παράδειγμα "Google Calendar", μία συντόμευση, όπως είναι το "Calendar" και στο τελευταίο πεδίο, κάντε επικόλληση το παρακάτω link: http://www.google.com/calendar/event?ctext=+%s+&action=TEMPLATE&pprop=HowCreated%3AQUICKADD.

Για να προσθέσετε events, πηγαίνετε στην address bar [omnibox], γράψτε Calendar [το keyword που επιλέξατε] και πατήστε Tab. Πλέον μπορείτε να γράψετε το θέμα της ειδοποίησης και στη σελίδα που θα ανοίξει μετά το Enter, θα δώσετε και τα υπόλοιπα στοιχεία [ημερομηνία κ.λπ.].

4. Εύκολη διαγραφή ιστορικού περιήγησης
(κλικ για μεγέθυνση)

Με τον συνδυασμό πλήκτρων Control-Shift-Delete ανοίγει το παράθυρο διαγραφής ιστορικού περιήγησης του browser.

5. Χρήσιμες πληροφορίες για το site μέσα από το omnibox
(κλικ για μεγέθυνση)

Στην address bar [omnibox] θα δείτε αριστερά από το URL ένα εικονίδιο λευκό, ή με ένα λουκετάκι,
στο οποίο αν κάνετε αριστερό κλικ, θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το site που έχετε επισκεφτεί.

6. Drag n' drop link στον υπολογιστή
(κλικ για μεγέθυνση)

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ένα link [διπλό κλικ ή Ctrl+A] και με drag n' drop σε ένα σημείο στον
υπολογιστή, θα δημιουργηθεί συντόμευση [αρχείο html] για την συγκεκριμένη σελίδα.

7. Δωρεάν αλλαγή εμφάνισης του Google Chrome
(κλικ για μεγέθυνση)

Η εμφάνιση και το User Interface έχουν μεγάλη σημασία και οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το θέμα και την εμφάνιση στον browser τους μέσα από την κατηγορία Themes του Chrome Web Store.

Οι χρήστες εκεί θα βρουν μία μεγάλη ποικιλία από "θέματα" εμφάνισης, ενώ τα περισσότερα είναι όλα δωρεάν για εγκατάσταση.

8. Συντομεύσεις πληκτρολογίου για τα extensions
(κλικ για μεγέθυνση)

Αν έχετε κατεβάσει extensions στον Chrome, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε για αυτά, κάποιες συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Πληκτρολογήστε στο omnibox chrome://extensions, όπου θα δείτε την επιλογή "Keyboard shortcuts". Εκεί θα μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό πλήκτρων και μία λειτουργία για κάθε extension χωριστά.

9. Κρυφό παιχνίδι για όταν διακόπτεται η σύνδεση
(κλικ για μεγέθυνση)

Αυτό το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως easter egg, ενώ είναι διαθέσιμο και στην mobile έκδοση.

Όποτε διακόπτεται η σύνδεση στο Internet, θα εμφανίζεται ένα δεινοσαυράκι έτοιμο να το ελέγξετε με το spacebar του πληκτρολογίου ώστε να πηδήξει τα εμπόδια που του εμφανίζονται. 

10. Τα κρυφά links του Chrome
(κλικ για μεγέθυνση)

Στη διεύθυνση chrome://chrome-urls μπορείτε να δείτε μία λίστα με τα "κρυφά" links του Chrome, τα όποια όλα ξεκινούν με chrome://. Τι κάνει το καθένα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα 10 κρυφά χαρακτηριστικά του Chrome:

10 "Κρυμμένα" χαρακτηριστικά που κάνουν ακόμη πιο χρήσιμο τον Google Chrome


Ο Google Chrome είναι ένας από τους δημοφιλέστερους web browsers και η συμβατότητά του με τις περισσότερες εφαρμογές της Google τον κάνει να αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες.

Οι web browsers έχουν εξελιχθεί και με την προσθήκη extensions αποκτούν επιπλέον δυνατότητες, ωστόσο οι περισσότεροι "κρύβουν" αρκετά ενδιαφέροντα χρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή των χρηστών ευκολότερη.

1. Αναζήτηση σε συγκεκριμένα sites
(κλικ για μεγέθυνση)

Αν μερικά sites δεν προσφέρουν αναζήτηση, με δεξί κλικ στην address bar θα δείτε την επιλογή "Edit Search Engines" όπου και μπορείτε να προσθέσετε, εκτός από τις συνηθισμένες (Google, Bing, Yahoo) και άλλες, όπως είναι το site που επιθυμείτε ("Add as search engine…").

2. Μετακίνηση πολλών tabs
(κλικ για μεγέθυνση)

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι μπορούν να μεταφέρουν ένα tab σε άλλη θέση (αριστερά-δεξιά) ή σε άλλο παράθυρο με "drag and drop", ωστόσο αυτό μπορεί να γίνει με περισσότερα tabs αν κατά την επιλογή είναι πατημένο το Ctrl (ή το Command στο Mac), όπως ακριβώς γίνεται με την πολλαπλή επιλογή αρχείων και φακέλων.

3. Η address bar είναι calculator
(κλικ για μεγέθυνση)

Μπορείτε να κάνετε απλές πράξεις, αν τις προσθέσετε στην address bar με τους κατάλληλους τελεστές (+, -, *, /, = ).

4. Η address bar είναι μετατροπέας μονάδων
(κλικ για μεγέθυνση)

Εκτός από μαθηματικές πράξεις, μπορείτε να μετατρέψετε μονάδες, όπως ίντσες σε εκατοστά, χιλιόμετρα σε μίλια και γενικότερα όποιον συνδυασμό επιθυμείτε.

5. Εύκολο zoom σε ιστοσελίδες
(κλικ για μεγέθυνση)

Όπως στους περισσότερους browsers έτσι και στον Chrome, εύκολα γίνεται zoom κρατώντας πατημένο το Ctrl και με τη ροδέλα του ποντικιού κάνετε zoom-unzoom. Επίσης αν κάνετε το zoom με τον παραπάνω τρόπο, στην address bar θα δείτε ένα σηματάκι με μεγεθυντκό φακό όπου μπορείτε να συνεχίσετε το zoom από εκεί.

6. Εύκολη αναζήτηση λέξεων από τα websites
(κλικ για μεγέθυνση)

Σε πολλούς έχει συμβεί να κάνουν αναζήτηση κάποιων λέξεων ή φράσεων, κι αυτό γίνεται πολύ εύκολα με δύο τρόπους. Επιλέγετε αρχικά τη λέξη/φράση που επιθυμείτε και με δεξί κλικ επιλέγετε "Search Google for...", ή εναλλακτικά σέρνετε την λέξη/φράση στην address bar για να γίνει η αναζήτηση.

7. Προσθήκη στα bookmarks με drag n drop
(κλικ για μεγέθυνση)

Εάν θέλετε να προσθέσετε στην bookmarks toolbar ένα site που έχετε επισκεφθεί, επιλέγετε το Url από την address bar και με drag n drop το τοποθετείτε στην bookmarks toolbar, ακριβώς κάτω από την address bar.

8. Περιηγηθείτε στα tabs με το πληκτρολόγιο
(κλικ για μεγέθυνση)

Αν έχετε πατημένο το Ctrl (Command στο Mac) μπορείτε με τα πλήκτρα 1-9 να μεταφερθείτε σε κάθε tab. Το μπορεί ο κάθε αριθμός να αντιστοιχεί σε κάθε tab με τη σειρά, ωστόσο, το 1 αντιστοιχεί στο 1ο από αριστερά και το 9ο στο τελευταίο tab στα δεξιά.

9. Περιήγηση σε websites χωρίς ποντίκι
(κλικ για μεγέθυνση)

Με τη χρήση του spacebar μπορείτε να κάνετε scroll down σε κάποια ιστοσελίδα χωρίς χρήση ποντικιού.

10. Επαναφορά πρόσφατα κλεισμένου tab
(κλικ για μεγέθυνση)

Σε πολλούς έχει συμβεί να κλείσουν ένα tab καταλάθος και μετά να μη θυμούνται ποιο ήταν το url. Με τον συνδυασμό Ctr-Shift-T γίνεται επαναφορά του πρόσφατα κλεισμένου tab και μάλιστα στη θέση που ήταν μεταξύ των ήδη ανοικτών tabs.
Πηγή:gr.pcmag
NewsRoom mykonosticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...