27 Ιουν 2015

Μπορώ ή θέλω;

Dr. Nancy Mallerou,Associate Certified Coach
Είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή στη ζωή σας έχετε ακούσει τη φράση: «δεν υπάρχει “Δεν μπορώ”, υπάρχει “Δεν θέλω”». Η ουσία αυτής της φράσης.......
βρίσκεται και στην αντίθετη πλευρά της. Τι εννοώ;

Σημασία δεν έχει τι μπορείτε να κάνετε αλλά τι θέλετε να κάνετε. Πολλές πελάτισσές μου τείνουν να υπερφορτώνουν τον εαυτό τους με ευθύνες και υποχρεώσεις για τον απλό λόγο ότι μπορούν. Κι εδώ αρχίζει τπρόβλημα.

Επειδή μπορείς δεν σημαίνει ότι πρέπει. Είναι στο χέρι σου να διαλέξεις συνειδητά αν θέλεις να κάνεις κάτι, αν σε εξυπηρετεί, αν συμπίπτει με τις δικές σου αξίες και συμπληρώνει τις δικές σου πραγματικές ανάγκες (σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνω την ανάγκη του να είμαστε αρεστοί επειδή φορτωνόμαστε τα βάρη των άλλων!), αν καλυτερεύει (η χειροτερεύει) την ποιότητα της ζωής σου και κατά πόσο.

Είναι καιρός να απενοχοποιήσουμε τη λέξη θέλω και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να κάνει πράγματα, όχι επειδή μπορεί, αλλά επειδή θέλει. Και αντίστοιχα να καταφέρουμε να αρνηθούμε την βοήθειά μας σε κάποιον, όχι επειδή δεν μπορούμε αλλά επειδή δεν θέλουμε.

Δεν είμαι υπέρμαχος της αναισθησίας και του «παρτακισμού» αλλά ενός μέτρου – με οδηγό τα θέλω μας- που θα μας διασφαλίσει ότι δεν θα γίνουμε θύματα των άλλων, των περιστάσεων ούτε του χαρακτήρα μας.
Dr. Nancy Mallerou,Associate Certified Coach
Πηγή : myworld.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...