27 Ιουν 2015

Απάντηση σε δημοσίευμα που αναφέρεται στις θέσεις της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για τη Νησιωτικότητα

Ρητορικό ερώτημα με ύφος κομματικού καρδιναλίου ή έστω με ύφος Χριστόφορου Κολόμβου την ώρα που έφτασε στις ακτές της Αμερικής, απευθύνει στην Αυτοδιοίκηση και.......
ειδικότερα στην μαχομένη και αποφασισμένη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο γραμματέας της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου κ. Νίκος Μαυροματάκος, ερωτώντας εάν στηρίζουμε τις κόκκινες γραμμές μας για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ; Ναι ή Όχι. 

Μάλιστα ενθουσιασμένος προφανώς από την εν τω μέσον της νυκτός, εξαγγελία Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης περί Δημοψηφίσματος αφήνει αιχμές για «τους ...φωνασκούντες εκπροσώπους Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Τάξεων» συνδέοντας το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με την κατάργηση ή μη των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. 

Μόλις διάβασα διαδικτυακά την αφελέστατη, παραπλανητική και υποκριτική αυτή ερώτηση που αρχικά αναρτήθηκε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του ερωτούντος και στη συνέχεια δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο, σκέφτηκα ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νεοφανή τρόπο παραγωγής Πολιτικών θέσεων! 

Στην χάραξη Πολιτικής μέσω ερωτημάτων (…). Πόσο μαλθακός πρέπει να είναι κάποιος για να θέτει ερωτήματα που αφορούν τον δικό του ρόλο και το δικό του καθήκον απέναντι στην κοινωνία, αντί να δίνει απαντήσεις; 
Γιατί παρακάμπτει τη δική του ευθύνη, που προκύπτει από την ατομική και συλλογική συμμετοχή στους πραγματικούς θεσμούς (Κυβέρνηση και Κόμματα) ερωτώντας, αντί να δίνει απαντήσεις; 

Απαντήσεις θέλουμε από εσάς και όχι ερωτήσεις. Συνέλθετε επιτέλους! Βγείτε μπροστά με απαντήσεις και αποφάσεις και όχι με ρητορείες και ερωτηματικά, αυτή είναι η νωπή και καθαρή εντολή του λαού την οποία έχετε! 

Αν πάλι θέλετε αντί για την Κυβέρνηση και το Κόμμα να αποφασίσει για τη νησιωτική πολιτική και τους μειωμένους συντελεστές, ο λαός των νησιών μας και οι «φωνασκούντες» για τη διατήρηση των κεκτημένων όπως πιο πάνω τους κατηγορείτε, δεν έχετε παρά να ζητήσετε και εδώ Δημοψήφισμα, ούτως ή άλλως την κίνηση του ελιγμού και της στροφής, τη γνωρίζετε καλά απ’ ότι φαίνεται! 

Είναι τουλάχιστον ντροπή να εγκαλεί ένα κομματικό στέλεχος μια ολόκληρη κοινωνία και τους εκπροσώπους των νησιών ως «φωνασκούντες» την ώρα που γίνεται η μέγιστη «κωλοτούμπα»! 
Με ψωμοτύρι το «ήξεις - αφίξεις» είδαμε την «στρατηγική» προάσπισης του τελευταίου μέτρου νησιωτικότητας στη χώρα, να διέρχεται από χίλια μύρια κύματα και από άλλες τόσες παλινδρομήσεις. 

Μικρά νησιά, μεγάλα νησιά, τουριστικά νησιά, μη τουριστικά, κοσμοπολίτικα και μη κοσμοπολίτικα, ισοδύναμα μέτρα στα νησιά, διατήρηση έως τον Σεπτέμβριο, κατάργηση μετά το Σεπτέμβριο και ότι άλλο σας κατέβαινε στο κεφάλι! Εάν αυτό λέγεται νησιωτική πολιτική και κόκκινες γραμμές, τότε μπορεί ο ερωτών να αισθάνεται υπερήφανος. 

Εάν όχι ας σιωπήσει καλύτερα καθώς «τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι», όπως λένε στα νησιά μας. Εξάλλου το αποτέλεσμα της Κυβερνητικής επιλογής για μή απόφαση και Δημοψήφισμα, μέσα από «τα έργα και τις ημέρες» των 5 τελευταίων μηνών θα το δούμε να εξελίσσεται μπροστά μας πριν και μετά τις 5 Ιουλίου 2015. 

Ο χρόνος τρέχει στο χτες, τόσο κοντά βρισκόμαστε! Ας μην κρυφοχαίρεται λοιπόν ο κ. Μαυροματάκος για τις κόκκινες γραμμές του, οι οποίες μάλλον είναι φτιαγμένες από λάστιχο, για να φτάνουν ως εκεί που τον βολεύει και μετά να τις ξαναμαζεύει και να τις ξανατεντώνει. 

Ας δώσει απαντήσεις στα μεγάλα κι αγωνιώδη ερωτήματα των πολιτών για τις δικές τους θέσεις και όχι για τις θέσεις των άλλων, οι οποίες εξάλλου είναι γνωστές σε όλους, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφενός δεν μασάει τα λόγια της, αφετέρου δεν είναι κανένα παιδάκι για να παίξει ο κ. Μαυροματάκος και ο οποιοσδήποτε άλλος το θελήσει μαζί της και τέλος η θέση μας για το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών, όπως εκφράστηκε διαδοχικά πέρα από την αλλαγή των Κυβερνήσεων στην εξουσία και πέρα από Πολιτικές ή Κομματικές συμπάθειες και απόψεις, εκ των προτέρων (επί Α. Σαμαρά) το Νοέμβριο του 2014 και εκ των υστέρων (επί Α. Τσίπρα) τον Απρίλιο του 2015, είναι καθαρή και ανυποχώρητη! Κάτω τα χέρια από τους μειωμένους συντελεστές και από τα μέτρα νησιωτικότητας! 

Επίσης για να μην μπερδεύουμε «τα γένια με τα χτένια» στο Δημοψήφισμα θα ψηφίσει κάθε πολίτης αυτό που θέλει και αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για το μέλλον του και για το μέλλον της χώρας! 

Πιο νωρίς έπρεπε να εκφράσει καθαρές θέσεις για τους μειωμένους συντελεστές, ο κ. Μαυροματάκος, οι Βουλευτές, η Κυβέρνηση και όχι τώρα, αποκαλώντας μας «φωνασκούντες», έχοντας μάλλον ως κριτήριο ότι ο ίδιος όταν έπρεπε, κατάπιε τα φωνήεντα! Αν πρέπει για το καλό του τόπου να υψώσουμε φωνή, ΝΑΙ! 

Θα είμαστε «φωνασκούντες»! Νομίζω όμως ότι έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να ρωτήσουμε και να ζητήσουμε απαντήσεις κι εξηγήσεις για το κείμενο της φωτογραφίας που κυκλοφορεί συντεταγμένο εις άπταιστον αγγλική όπως το βλέπετε με την επίμαχη επισήμανση: “As part of efforts to promote fairness, the reform will eliminate discounts including on islands, and streamline exemptions.”

Ας το μεταφράσει ο ίδιος και ας μας πει αν γνωρίζει ή…. αναγνωρίζει το κείμενο, ποιος το συνέταξε, που απευθύνεται, τι σημαίνει το περιεχόμενο και αν αυτό αποτελεί τη δική του… κόκκινη γραμμή
Newsroom mykonosticker.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...