23 Ιουν 2015

Πανελλαδικές 2015: Στατιστικά βαθμολογικά στοιχεία μαθημάτων, για τις αποδόσεις των υποψηφίων

Οι τάσεις για τις Βάσεις 2015 αναλυτικά - «Σφαγή» σε Φυσική και Μαθηματικά - Οι μισοί κάτω από τη βάση!!
Στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014 - 2015, και αναρτήθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, σε όλα τα σχολεία της Χώρας, βαθμολογίες που θα διαμορφώσουν τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,.....
έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.)

Επισυνάπτονται αρχεία (.xls), με τις αποδόσεις των υποψηφίων, ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως: 

1. Βαθμολογικά Στοιχεία Μαθημάτων Θετικής
 
2. Βαθμολογικά Στοιχεία Μαθημάτων Θεωρητικής

 
3. Βαθμολογικά Στοιχεία Μαθημάτων Κατευθύνσεων

 
4. Βαθμολογικά Στοιχεία Μαθημάτων Τεχνολογικής Ι

 
5. Βαθμολογικά Στοιχεία Μαθημάτων Τεχνολογικής ΙΙ

 
6. Βεβαιώσεις Προσβάσεων

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ - Προβολή/κατέβασμα

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι τάσεις που διαμορφώνονται ανά επιστημονικό πεδίο είναι οι εξής:

1ο ΠΕΔΙΟ: 
Μικρή πτώση των βάσεων σε αρκετές υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές αναμένεται να φέρουν οι χειρότερες βαθμολογίες σε σχέση με πέρυσι σε τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα μαθήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναμένουν πτώση των βάσεων σε Νομικές, ορισμένες Παιδαγωγικές Σχολές και Προσχολικής Ηλικίας, όπου μειώνονται ανεπαίσθητα οι θέσεις εισακτέων, ενώ σε τμήματα όπως Κοινωνικής Θεολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κοινωνιολογίας και Θεατρικών Σπουδών, όπου έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις εισακτέων, η πτώση θα είναι μεγαλύτερη.

Ειδικά για τις Νομικές, η πτώση θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και μεγαλύτερη στο αντίστοιχο της Κομοτηνής. Αναφορικά με τα 3 τμήματα Κοινωνιολογίας, όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση των θέσεων, η πτώση των βάσεων θα είναι μεγάλη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μικρότερο στο τμήμα της Κρήτης και ακόμη μικρότερης έντασης στο Πάντειο.

2ο-4ο ΠΕΔΙΟ: 
Βουτιά στις βάσεις εισαγωγής αρκετών πρωτοκλασάτων σχολών που περιλαμβάνονται στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις που επιβεβαιώνουν το βαθμολογικό Βατερλό στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Μαθηματικά και Φυσική).

Εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, θα υπάρχει ελεύθερη πτώση των βάσεων σε αρκετά περιζήτητα και υψηλόβαθμα πολυτεχνικά τμήματα, όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών Μηχανολόγων Μηχανικών, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις έχουν μειωθεί. Μεγάλη θα είναι η πτώση και στις σχολές, μεσαίων βαθμολογιών του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, όπως οι Φυσικομαθηματικές.

3ο ΠΕΔΙΟ: 
Σημαντική υποχώρηση των βάσεων – για τα δεδομένα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου – θα πρέπει να περιμένουν οι υποψήφιοι εξαιτίας των αισθητά χειρότερων επιδόσεων που διαγράφονται στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας (Βιολογία), αλλά και σε άλλα δύο μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης.

Πού θα κινηθούν οι Ιατρικές;
Φαίνεται πως οι βάσεις πιέζονται προς τα κάτω στα πλέον υψηλόβαθμα τμήματα της Ιατρικής, στις Κτηνιατρικές, Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικές Σχολές. Ανάλογη αναμένεται η εικόνα για τα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΤΕΙ, όπως Νοσηλευτικής, Διατροφής και Διαιτολογίας.

5ο ΠΕΔΙΟ: 
Φαίνεται πως το 5ο Πεδίο ίσως να είναι το μοναδικό στο οποίο οι βάσεις θα συγκρατηθούν στα περσινά επίπεδα ή σε κάποιες περιπτώσεις υψηλόβαθμων και περιζήτητων τμημάτων θα ανέβουν.

Οι εκτιμήσεις για καλύτερες επιδόσεις στο πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, σε συνδυασμό με τη μικρή μείωση των θέσεων σε αρκετά τμήματα, συγκλίνουν σε μικρή αύξηση των βάσεων ή σε διατήρηση στα περσινά επίπεδα σε ομάδες σχολών όπως Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Ναυτιλιακών Σπουδών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστήμων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...