3 Ιουν 2014

Μπορώ να διεκδικήσω τη μετατροπή της σύμβασης σε αορίστου χρόνου;

Εργάζομαι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μπορούν να ανανεώνονται χωρίς περιορισμό, μόνο αν δικαιολογείται από:......

1. Τη μορφή ή το είδος της επιχείρησης

2. Εφόσον υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι και οι λόγοι αυτοί προκύπτουν εμμέσως ή αμέσως και αναφέρονται στην ατομική σύμβαση εργασίας, όπως η προσωρινή αναπλήρωση εργαζομένου, η εκτέλεση συγκεκριμένου έργου, η έκτακτη σώρευση εργασίας

3. Εφόσον η ορισμένη διάρκεια αφορά εκπαίδευση ή κατάρτιση, ή γίνεται με σκοπό τη διευκόλυνση μετάβασης του εργαζομένου σε συναφή απασχόληση.

4.Αναφέρεται στον τομέα των επιχειρήσεων αεροπορικών μεταφορών και των επιχειρήσεων που ασκούν δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών αεροδρομίου εδάφους και πτήσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι λόγοι οι οποίοι δικαιολογούν την ανανέωση της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, πρέπει να αναφέρονται στη σχετική έγγραφη συμφωνία των μερών, αντίγραφο της οποίας δίδεται στον εργαζόμενο.

Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δηλαδή δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος και η χρονική διάρκεια των διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου υπερβαίνει συνολικά τα τρία (3) χρόνια, ή αν στο χρονικό διάστημα των τριών ετών ο αριθμός των ανανεώσεων των διαδοχικών συμβάσεων εργασίας υπερβαίνει τις τρεις (3) τεκμαίρεται ότι με τις συμβάεις αυτές, επιδιώκεται η κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών της επιχείρησης, με συνέπεια τη μετατροπή αυτών σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Το βάρος της ανταπόδειξης σε κάθε περίπτωση φέρει ο εργοδότης.
Πηγή : sknews.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...