29 Ιουν 2014

Δέκα βόμβες στα θεμέλια του προϋπολογισμού (προσφυγές στη Δικαιοσύνη)

Οι Προσφυγές πού εκκρεμούν και το σχέδιο αντίδρασης της κυβέρνησης
Τριάντα προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά μέτρων τα οποία ελήφθησαν την τελευταία τετραετία περιμένουν τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων. Το «κόστος» των δέκα σημαντικότερων εξ αυτών υπολογίζεται.......
ότι αγγίζει τα 20 δισ. ευρώ.

Ο άγνωστος Χ των αναμενόμενων αποφάσεων σε σωρεία προσφυγών που έχουν κατατεθεί κατά μέτρων της τελευταίας τετραετίας... τρομάζει την κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία ετοιμάζει το έδαφος για την εφαρμογή ενός σχεδίου φοροελαφρύνσεων και ως εκ τούτου απεύχεται δυσάρεστες... δημοσιονομικές εκπλήξεις.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», από την ατελείωτη... λίστα των προσφυγών τα ποσά που διεκδικούνται στις 10 πιο χτυπητές επίδικες υποθέσεις υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ.

Oι 10 σημαντικότερες προσφυγές που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη είναι για:
1. Έκτακτο τέλος ακινήτων
2. Περικοπές συντάξεων
3. Περικοπές συντάξεων ειδικών μισθολογίων
4. Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης
5. Περικοπές εφάπαξ
6. Φόροι ακινήτων
7. Τέλος για το περιβάλλον στους λογαρισμούς της ΔΕΗ
8. Κατάργηση φοροαπαλλαγών
9. Τακτοποίηση αυθαιρέτων
10. Κατά του νέου ΛΑΦΚΑ

Ήδη η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών σε δικαστικούς και κυρίως ένστολους με το οικονομικό επιτελείο να αναζητεί ισοδύναμα μέτρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβληματισμό προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών η σειρά προσφυγών που αμφισβητούν την υπερφορολόγηση των ακινήτων τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, στις σημαντικότερες περιπτώσεις εντάσσεται το επίδομα των 176 ευρώ, αφού στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμούν πάνω από 25.000 ομαδικές αγωγές όπου καθένας διεκδικεί περίπου 4.500 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για διαθεσιμότητα και κινητικότητα, ΄πως και για αγωγές κατά του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...