28 Ιουν 2014

Βραζιλία-Χιλή και Κολομβία-Ουρουγουάη ανοίγουν την αυλαία των «16»

Τέρμα τα ψέματα: ξεκινά η φάση των νοκ άουτ αγώνων και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους - Δείτε τις πιθανές συνθέσεις και τα σχέδια των τεσσάρων προπονητών - Την Κυριακή Ολλανδία-Μεξικό και Κόστα Ρίκα-Ελλάδα........

Το πρώτο από τα «υψηλά εμπόδια» μέχρι την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Μουντιάλ, καλείται να ξεπεράσει το Σάββατο (19:00) η Βραζιλία, με αντίπαλο τη Χιλή, στον αγώνα που ανοίγει την αυλαία της φάσης των «16».

Η αναμέτρηση θα γίνει στο χωρητικότητας 58.170 θεατών «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε, με διαιτητή τον Αγγλο Χάουαρντ Γουέμπ.

Οι «οικοδεσπότες» προκρίθηκαν πρώτοι από τον 1ο όμιλο με δύο νίκες και μία «λευκή» ισοπαλία, δείχνοντας ότι εξαρτώνται στο μέγιστο βαθμό από την απόδοση του Νεϊμάρ.

Ο νεαρός άσος της Μπαρτσελόνα έχει πάρει πάνω του την ομάδα, καθώς, στους πρώτους τρεις αγώνες, κατέστη σαφές ότι ο Φελίπε Σκολάρι δεν έχει τον κλασικό επιθετικό περιοχής, καθώς ο Φρεντ είναι «βαρύς» και ο Χουλκ παίζει στα «φτερά».

Από την άλλη, ο Χόρχε Σαμπάολι, βαδίζοντας στα βήματα του Μαρσέλο Μπιέλσα, έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο. Η Χιλή προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 2ο όμιλο, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Με διαρκή κίνηση, πίεση σε όλο το γήπεδο και πολύ καλή κατοχή, η μπάλα φτάνει αρκετά εύκολα στην κορυφή της επίθεσης, όπου καραδοκούν εναλασσόμενοι οι Βάργκας και Σάντσες.

Με βάση όσα έδειξαν οι δύο ομάδες στη φάση των ομίλων, αναμένεται μία συναρπαστική αναμέτρηση, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι πιθανές συνθέσεις έχουν ως εξής:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12. Ζούλιο Σέζαρ, 2. Ντάνιελ Αλβες, 3. Τιάγκο Σίλβα, 4. Νταβίντ Λουίς, 6. Μαρσέλο, 5. Φερναντίνιο, 11. Όσκαρ, 17. Λουίς Γκουστάβο, 7. Χουλκ, 9. Φρεντ, 10. Νεϊμάρ.

ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): 1. Κλαούντιο Μπράβο, 17. Γκάρι Μεντέλ, 18. Γκονσάλο Χάρα, 5. Φρανσίσκο Σίλβα, 2. Εουγκένιο Μένα, 4. Μαουρίτσιο Ίσλα, 20. Τσαρλς Αράνγκις, 8. Αρτούρο Βιδάλ, 21. Μαρσέλο Ντίας, 7. Αλέξις Σάντσες, 11. Εντουάρντο Βάργκας.

Κολομβία-Ουρουγουάη 23:00
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο (23:00) στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Μουντιάλ, ανάμεσα στην Κολομβία και την Ουρουγουάη, με «έπαθλο» ένα «εισιτήριο» για τα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 76.804 θεατών «Maracana» του Ρίο ντε Τζανέιρο, με διαιτητή τον Ολλανδό Μπιορν Κάιπερς.

Οι Κολομβιανοί προκρίθηκαν με τρεις νίκες από τον 3ο όμιλο και, παρά την απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο, δείχνουν ικανοί για σπουδαία πράγματα.

Ο Χοσέ Πέκερμαν έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, με καλή κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, που έχει την δυνατότητα να επιτίθεται τόσο από τον άξονα, όσο και από τις πτέρυγες.

Ο Μάριο Γέπες δεσπόζει στην άμυνα, ο Ζούνιγκα «καταπίνει» αδιάκοπα χιλιόμετρα και οι Κουαδράδο, Γκουτιέρες αποτελούν μαζί με τον Ροντρίγκες τους παίκτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και δημιουργούν φάσεις.

Από την πλευρά τους, οι Ουρουγουανοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον 4ο όμιλο, αποκλείοντας την Αγγλία και την Ιταλία. Προετοιμάζονται στη «σκιά» της τιμωρίας του Λουίς Σουάρες, με τον Καβάνι να αναλαμβάνει το βάρος της επιθετικής λειτουργίας και της τελικής προσπάθειας.

Με κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη και το πάθος, οι παίκτες του Ταμπάρες βασίζονται στην εμπειρία και στην υπομονή, αν και σε γενικές γραμμές δεν είναι και η πιο πειθαρχημένη ομάδα του κόσμου.

Οι πιθανές συνθέσεις έχουν ως εξής:

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1. Νταβίντ Οσπίνα, 2. Κρίστιαν Ζαπάτα, 3. Μάριο Γέπες, 6. Κάρλος Σάντσες, 7. Πάμπλο Αρμέρο, 8. Άμπελ Αγκιλάρ, 10. Τζέιμς Ροντρίγκες, 11. Χουάν Κουαδράδο, 14. Βίκτορ Ιμπάρμπο, 18. Χουάν Ζούνιγκα, 21. Τζάκσον Μαρτίνες.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): 1. Φερνάντο Μουσλέρα, 3. Ντιέγκο Γκοντίν, 2. Ντιέγκο Λουγκάνο, 7. Κριστιάν Ροντρίγκες, 10. Ντιέγκο Φορλάν, 14. Νίκολας Λοδέιρο, 16. Μαξιμιλιάνο Περέιρα, 17. Αρεβάλο Ρίος, 20. Άλβαρο Γκονζάλες, 21. Έντισον Καβάνι, 22. Μάρτιν Κάσερες.
Πηγή : protothema.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...