26 Ιουν 2014

Android Auto: Το νέο σύστημα που φέρνει το Android L του smartphone στο αυτοκίνητο [Video]

Το περιμέναμε από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν η Google ίδρυσε την Open Automotive Alliance μαζί με την Nvidia και κατασκευαστές αυτοκινήτων (Hyundai, KIA, GM, Honda κ.ά.). Πλέον είναι επίσημο, καθώς ......
η εταιρεία παρουσίασε στο Google I/O 2014 το Android Auto που φέρνει το λειτουργικό σύστημα και στα αυτοκίνητα.

Μη πάει το μυαλό σας ότι θα το βρείτε ενσωματωμένο στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια προβολή της έκδοσης Android L που θα χρησιμοποιεί το smartphone του οδηγού, από την οποία θα είναι εφικτή η ασφαλής χρήση των εφαρμογών που (δυστυχώς) απασχολούν τους οδηγούς σήμερα κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Η προβολή αυτή θα γίνεται στην οθόνη ελέγχου του αυτοκινήτου (σε όσα φυσικά διαθέτουν κάποιο τέτοιο σύστημα) μόλις αντιληφθεί την παρουσία του οδηγού μέσα στο όχημα. Στη συνέχεια, ο χρήστης θα μπορεί να διαχειριστεί τη μουσική (π.χ. λίστες από Google Play Music, Spotify), τους χάρτες και τις κλήσεις/μηνύματα από την οθόνη αφής, από τα κουμπιά ελέγχου στο τιμόνι και με φωνητικές εντολές.

Ιδιαίτερα για τους χάρτες, θα υπάρχει πλήρης κάλυψη όλων των λειτουργιών με φωνητικές εντολές από τον χρήστη και απαντήσεις από το σύστημα. Εξαιρετικά χρήσιμη και η λειτουργία αποστολής γραπτού μηνύματος με μετατροπή της ομιλίας σε κείμενο.

Να σημειωθεί ότι πλέον έχουν ενσωματωθεί στην Open Automotive Alliance περισσότεροι από 40 συνεργάτες, εκ των οποίων οι 25 είναι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Alfa Romeo, Audi, Bentley, Chrysler, Dodge, Fiat, Mazda, Volkswagen, Renault και Subaru.

Το Android Auto θα είναι έτοιμο για χρήση με την κυκλοφορία του Android L το φθινόπωρο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα το υποστηρίζουν πριν το τέλος του έτους.
Πηγή : techgear.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker Τεχνολογία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...