27 Ιουν 2014

«Πάγο» στον Χαρδούβελη βάζει το ΠΑΣΟΚ

Πάγο στην πρωτοβουλία Χαρδούβελη βάζει το ΠΑΣΟΚ. Σαμαράς και Βενιζέλος χαράσσουν την τελική γραμμή της κυβέρνησης διαμηνύουν από την Χαριλάου Τρικούπη.
Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην αλλαγή πολιτικής της Ευρώπης και επιμένει να ασκεί...
αντιπολίτευση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Οι χτεσινές δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών αναστάτωσαν την κυβέρνηση

Οι χτεσινές δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος έκανε λόγο για ριζική επαναξιολόγηση των μέτρων και άφησε ανοιχτό το παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης με την Tρόικα προκάλεσαν μίνι αναστάτωση στην κυβέρνηση.

Στο ΠΑΣΟΚ βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη αξιολογούσαν θετικά την τοποθέτηση Χαρδούβελη σημειώνοντας ότι η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών κινείται στο πλαίσιο που έχει θέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την προοπτική απομάκρυνσης της Τρόικα από την Ελλάδα και την επαναδιαπραγμάτευση βασικών παραμέτρων του Μνημονίου που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Kύκλοι του κόμματος έλεγαν ότι οι παρατηρήσεις Χαρδούβελη ήταν σε θετική κατεύθυνση χωρίς να προσδιορίζουν εναλλακτικές προτάσεις

Από την Χαριλάου Τρικούπη όμως έβαλαν «πάγο» στον υπουργό Οικονομικών αφού κύκλοι του κόμματος σημείωναν χτες το βράδυ ότι επί της ουσίας η πολιτική της κυβέρνησης με την Tρόικα καθορίζεται από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και σημείωναν ότι οι παρατηρήσεις Χαρδούβελη ήταν σε θετική κατεύθυνση χωρίς να προσδιορίζουν εναλλακτικές προτάσεις.

Ο «πάγος» του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Οικονομικών, επήλθε μετά από συνεννόηση της Χαριλάου Τρικούπη με το Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι δηλώσεις Χαρδούβελη κρίθηκαν ως αρκετά ...προωθημένες αφού διατυπώθηκαν λίγες ώρες μετά το Εurogroup και χωρίς την έγκριση -όπως φαίνεται- και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να κατοχυρώσει τον ρόλο της «ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης» καθώς θα προσπαθήσει να επιβάλει αλλαγή πολιτικών σε σημαντικούς τομείς όπως η φορολογία και η αύξηση των δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Χαριλάου Τρικούπη επενδύει στην «στροφή» της ευρωπαϊκής πολιτικής και διεκδικεί τον ρόλο της «ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Δ. Καρύδης, μιλώντας στο ΑΠΕ δήλωσε πως «πρέπει να δοθεί γενναία ανάσα στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων ή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που έχουν μεγάλες οφειλές είτε προς την εφορία είτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία και που οι αποδόσεις μέχρι σήμερα είναι μικρές».

Ο Κ. Καρύδης προετοίμασε το περιβάλλον για περαιτέρω αλλαγές όπως στο πετρέλαιο θέρμανσης σημειώνοντας ότι «στη νέα συζήτηση που θα αρχίσει τον Ιούλιο η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν, όπως και το πετρέλαιο θέρμανσης για το οποίο απέτυχε η πολιτική όπως έγινε τον προηγούμενο χειμώνα και πρέπει να αλλάξει. Και θα φέρει έσοδα και δεν θα αφήνει απροστάτευτους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας» τόνισε.

Για τον λόγο αυτό αντιπροσωπεία του κόμματος θα επισκεφτεί τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου να παρουσιάζει τις αναλυτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την φορολογία και αύξηση των δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μετά την συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην χτεσινή σύσκεψη των ευρωσοσιαλιστών ηγετών στο ΠΑΣΟΚ έχει ενισχυθεί η άποψη ότι η Ε.Ε. οδηγείται εξ αντικειμένου σε χαλάρωση των σκληρών όρων του συμφώνου σταθερότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη.

Για τον λόγο αυτό η Χαριλάου Τρικούπη επενδύει στην «στροφή» της ευρωπαϊκής πολιτικής και διεκδικεί τον ρόλο της «ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης» προσπαθώντας να κατοχυρώσει το «προοδευτικό πρόσημο» στην κυβερνητική πολιτική.
Πηγή : thetoc.gr
NewsRoom Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...