26 Ιουν 2014

Επίσκεψη της Δημαρχεύουσας Μυκόνου κας Ειρήνης Γρυπάρη στον Υπουργό Υγείας

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Υγείας παραβρέθηκε η Δημαρχεύουσα Μυκόνου κα Ειρήνη Γρυπάρη την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 μετά από πρόσκληση.......
του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Βουλευτή κ. Κρεμαστινού. Παρόντας στη συνάντηση ήταν και ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης αλλά και όλοι οι Δήμαρχοι των Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να εκθέσουν οι Δήμαρχοι των νησιωτικών Δήμων τα προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζουν, δια ζώσης, ώστε και ο νέος Υπουργός Υγείας να λάβει άμεση γνώση των θεμάτων.

Η κα Γρυπάρη Ειρήνη ανέφερε ότι η Μύκονος κατακλύζεται από περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, πολλοί εκ των οποίων επιφανείς προσωπικότητες που ανησυχούν για το πιο αυτονόητο αγαθό την Υγεία και την ασφάλεια. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Μύκονος θα έπρεπε να έχει το δικό της Νοσοκομείο αφού ο όγκος των επισκεπτών που δέχεται αλλά και οι ανάγκες των κατοίκων της είναι μεγάλες.

Στη συνέχεια η Δημαρχεύουσα Μυκόνου κα Ειρήνη Γρυπάρη, σε συνεννόηση με την κα Γρυπάρη Μαργαρίτα Συντονιστή επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κατέθεσε το εξής Υπόμνημα προς τον Υπουργό καταγράφοντας τα εξής άμεσα λύσης προβλήματα:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Εκτιμώ ότι, ήδη, γνωρίζετε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Μυκόνου τόσο στη λειτουργία σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής του.

Τα άνω προβλήματα που συνιστούν δυσλειτουργία του Κ.Υ.Μ. εντείνονται κατά την τουριστική περίοδο, διότι όπως ευλόγως αντιλαμβάνεσθε αυξάνονται δραματικά οι ανάγκες στην παροχή πρώτων βοηθειών, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν.

Η εικόνα αυτή επιδρά αρνητικά και δεν συνάδει με το νησί μας, το οποίο είναι διεθνώς γνωστό και υποδέχεται συνολικά 2.000.000 τουρίστες κατά μέσον όρο.

Με τα άνω δεδομένα και προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία του Κ.Υ.Μ. , σύμφωνα τουλάχιστον και με τις εκκλήσεις της Διοικούσας επιτροπής και της Διεύθυνσης, είναι αναγκαία η πρόσληψη ενός επικουρικού ορθοπεδικού ιατρού, ενός καρδιολόγου καθώς και ενός επικουρικού νοσηλευτή.

Με την ελπίδα, λόγω και της ευαισθησίας που σας διακρίνει, ότι θα ενσκήψετε στα άνω προβλήματα και δυσκολίες και θα επιμεληθείτε ώστε με την διαδικασία του κατεπείγοντος και για την τρέχουσα περίοδο να προσληφθούν και να αναλάβουν καθήκοντα στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου το προσωπικό με τις παραπάνω ειδικότητες».

Ο Υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου ως καινούργιος Υπουργός και διαβεβαίωσε τους Δημάρχους ότι θα εξετάσει τα προβλήματα που κάθε νησί αντιμετωπίζει.
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...