30 Ιουν 2014

Τα νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στη διεύρυνση των δικαιούχων για μετεγγραφές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επισπεύδοντας ταυτόχρονα τον χρόνο πραγματοποίησής τους. Σήμερα ο Α. Λοβέρδος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή λύση.........
για το θέμα των μετεγγραφών του επόμενου ακαδημαϊκού έτους

- Διευρύνονται οι δικαιούχοι μετεγγραφής με απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου
- Η τελική απόφαση για τον αριθμό των φοιτητών θα λαμβάνεται από τα ίδια τα πανεπιστήμια
- Σήμερα κρίσιμη συνάντηση Λοβέρδου με πρυτάνεις οι οποίοι διαφωνούν
- Ανοικτό το ενδεχόμενο διόρθωσης στην τράπεζα θεμάτων

Για ακόμα μια φορά αλλάζουν τα κριτήρια των μετεγγραφών των φοιτητών. Ενώ, επί Αρβανιτόπουλου τα κριτήρια των μετεγγραφών είχαν αυστηροποιηθεί δραματικά, ο νέος υπουργός Παιδείας, της ίδιας κυβέρνησης, Ανδρέας Λοβέρδος θα προτείνει σήμερα στους πρυτάνεις αλλαγές.

Σύμφωνα με το ΈΘΝΟΣ, o υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος θέτει ως εισοδηματικό όριο για τη διεκδίκηση μετεγγραφής τα 24.000 ευρώ, ενώ η τελική απόφαση για τον αριθμό φοιτητών που θα δεχτεί το κάθε τμήμα θα λαμβάνεται από τα ίδια τα ιδρύματα.

Επίσης για τις μεταγραφές ισχύουν:

- Θα υπάρχει μέριμνα, έτσι ώστε, αδέρφια φοιτητές να μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη. Έτσι, κάθε οικογένεια θα συντηρεί 2 και όχι 3 σπίτια.

- Θα μπορεί να γίνεται ανταλλαγή φοιτητών από ίδρυμα σε ίδρυμα. Και έτσι δεν θα επιβαρύνονται τα πανεπιστήμια.

- Όσοι υποψήφιοι υπάγονται στις κατηγορίες, τριτέκνων και πολυτέκνων αναμένεται να διευκρινισθεί αν θα μπορούν να πάρουν ελεύθερη μετεγγραφή. Αυτό θα δώσει ανάσα σε πολλές οικογένειες.

- Οι μετεγγραφές θα γίνονται στην αρχή της χρονιάς με διαδικασίες - εξπρές

- Η τελική επιλογή για τις μετεγγραφές θα γίνεται από τα ίδια τα ιδρύματα

Τι θα γίνει με την τράπεζα θεμάτων
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθώσεων στην Τράπεζα Θεμάτων, μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της Α' Λυκείου άφησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Έθνους»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...