28 Ιουν 2014

Με «εργαλείο» τον... Γκίκα Χαρδούβελη οι φοροελαφρύνσεις Σαμαρά

Θετική εξέλιξη η επιλογή Γιούνκερ στην κομισιόν
Ο Αντώνης Σαμαράς- γιατί να το κρύψει άλλωστε, πολύ το χάρηκε που τελικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κυριάρχησε στην κούρσα για την προεδρία της Κομισιόν, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των Βρετανών........


Το επιθυμούσε πολύ ο Πρωθυπουργός, ο οποίος- σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητήσει με τον Γιούνκερ τα άμεσα σχέδιά του. Και προφανώς ικανοποιήθηκε περισσότερο με την εντολή που πήρε ο Γιούνκερ από το Συμβούλιο Κορυφής για βήματα χαλάρωσης της λιτότητας.
Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά διαβεβαιώνουν ότι έχει πλήρη επίγνωση για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι φορολογούμενοι και είναι ειλημμένη η απόφασή του να διορθωθούν τα κακώς κείμενα το ταχύτερο δυνατόν. Όχι μόνον για να καλοπιάσει την εκλογική του πελατεία, τους μεσαίους και τους νοικοκυραίους, αλλά κυρίως γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί σήκωσαν το βάρος και πλήρωσαν το μάρμαρο, όταν τα ανώτερα οικονομικά στρώματα έβγαζαν τα λεφτά τους στην Ελβετία και φλέρταραν με τη δραχμή και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από τις Βρυξέλλες, όπου συνεδρίαζε το Συμβούλιο Κορυφής, εκπορεύθηκε χθες η είδηση ότι η κυβέρνηση μελετάει αλλαγές στην φορολογία από τον Σεπτέμβριο, σκεπτόμενη τη μείωση της έκτακτης εισφοράς και του ΦΠΑ και σε άλλους τομείς εκτός αυτού της εστίασης.

Οι ίδιοι κύκλοι, παραπέμποντας στις δηλώσεις του Α. Σαμαρά ότι οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να συνεχιστούν, επισημαίνουν ότι το βασικό «εργαλείο» στην προσπάθεια για την αποκατάσταση των αδικιών είναι ο νέος υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος πιστεύει εδώ και χρόνια ότι είναι δυνατό και άμεσα εφαρμόσιμο ένα οργανωμένο πλάνο φοροελαφρύνσεων.

Ο νέος τσάρος της Οικονομίας, αν και συνεργάζεται μικρό χρονικό διάστημα με το επιτελείο του Πρωθυπουργού, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μεγάρου Μαξίμου με τις απόψεις του σε σημείο να θεωρείται το «εργαλείο» που θα συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε να σχεδιαστούν και κυρίως να υλοποιηθούν οι αλλαγές προς όφελος των πολιτών.

Επειδή όμως άλλο είναι οι προθέσεις και άλλο οι πράξεις, θα περιμένουμε ως τον Σεπτέμβριο και θα δούμε…
Άρτεμις Παραδείσου
Πηγή : newpost.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...