30 Ιουν 2014

"Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής" Μουσικό σεμινάριο στο Γρυπάρειο

Η εταιρία Ekfrassis Productions, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυκόνου και τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό “Γεώργιος Αξιώτης” και υπό την αιγίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Ωδείου Αθηνών, οργανώνει Φεστιβάλ-Σεμινάριο........
με τίτλο «Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής»

Το Φεστιβάλ-Σεμινάριο πραγματοποιείται για δέκατη-όγδοη συνεχή χρονιά, (τα επτά τελευταία χρόνια στη Μύκονο) κάτω από την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου σολίστ και παιδαγωγού κ. Δημήτρη Γούζιου (Κορυφαίος Α’ βιολοντσελίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Συνθέτης).

Σκοπός του σεμιναρίου
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπνεύσει και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τους νέους σπουδαστές της μουσικής τέχνης και να τους εφοδιάσει με κατάλληλες γνώσεις και καλλιτεχνική διαίσθηση, ώστε να προσεγγίζουν τα μουσικά κείμενα και να τα ερμηνεύουν με σωστό τρόπο, χρησιμοποιώντας την απαραίτητη τεχνική σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτών των μουσικών έργων. 
Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα τόσο του ευρύτερου ρεπερτορίου του οργάνου τους, όσο και της μουσικής δωματίου και να δοκιμασθούν σε αυτά είτε μόνοι τους είτε συμμετέχοντας σε μικρά σύνολα.

Μέσα από τη μουσική και τη συναναστροφή με άλλα παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα θα καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους άποψη και θα αποκτήσουν νέες μουσικές εμπειρίες.
Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα του νησιού, να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και να εμπνευσθούν από την φυσική ομορφιά του Αιγαιοπελαγίτικου τοπίου.

Συμμετοχή
Στο Σεμινάριο "Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές που ασχολούνται με τη μουσική και παίζουν οποιοδήποτε μουσικό όργανο, ανεξάρτητα με το επίπεδο που βρίσκονται. 

Διάρκεια σεμιναρίου
Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 6 περίπου ημέρες από 1/7/2014 και θα κορυφωθεί με συναυλία των καθηγητών και των μαθητών στις 6 Ιουλίου, που θα λάβουν χώρα στο υπερσύγχρονο «ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημήτρης Γούζιος επισήμανε ότι η επιτυχία του σεμιναρίου "Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής" δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους του.
Καθηγητές σεμιναρίου
Στο Σεμινάριο θα διδάξουν εκτός από τον Δημήτρη Γούζιο, ο Απόλλων Γραμματικόπουλος βιολί-βιόλα και μουσική δωματίου (σολίστ, κορυφαίος Α’ της ΚΟΑ), Κώστας Ηλιάδης κιθάρα και ορχήστρα, (καθηγητής Εθνικού Ωδείου), Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου καθηγήτρια πιάνου, Λίλυ Δάκα καθηγήτρια πιάνου, Θέμης Βαγενάς βιολοντσέλο (καθηγητής Δημ. Ωδ. Βόλου) και Μυρτώ Γουζίου βιολοντσέλο μέθοδος με χρώματα για μικρά παιδιά και μουσικά σύνολα (καθηγήτρια Ωδ Φ. Νάκας)

Συναυλία λήξης
Την 6η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία που δίνουν οι μαθητές ενώπιον κοινού. Θεωρούμε ότι αυτή αποτελεί σημαντικό στοιχείο της προσπάθειας των καθηγητών, των διοργανωτών και πρωτίστως των νέων εν δυνάμει καλλιτεχνών να παρουσιάσουν τις ικανότητες τους και το ταλέντο τους σε ακροατήριο.
Η εμπειρία που αποκομίζουν από αυτή την επαφή είναι σημαντική.

Μελλοντικοί στόχοι
Μελλοντικός στόχος είναι η διεθνοποίηση του σεμιναρίου έτσι ώστε να εμπλουτιστεί με μαθητές και καθηγητές καταξιωμένους απ' όλο τον κόσμο.

Ο κ. Δημήτρης Γούζιος κατέληξε …ακόμη μία φορά θέλω να ευχαριστήσω τις Δημοτικές Αρχές της Μυκόνου, τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Γεώργιος Αξιώτης», την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Ωδείο Αθηνών, οι οποίοι κάθε χρόνο περιβάλλουν με ευαισθησία αυτό το πολιτιστικό γεγονός και συμβάλλουν έμπρακτα με αποτέλεσμα το σεμινάριο να πραγματοποιείται με επιτυχία, καθώς και όλους τους φίλους και χορηγούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο βοηθούν ώστε να βρίσκονται άμεσα λύσεις σε κάθε φύσης υποχρεώσεις που προκύπτουν.

Ευχαριστίες στην Μυκονιάτικη Υγεία, το «diveshop» , yogart Nafplion και λοιπούς αφανείς χορηγούς.

Πότε
1Ιουλίου με 7 Ιουλίου 2014
Πληροφορίες
Δημήτρης Γούζιος
Τηλ:6972186202 - mail:dimgooz@gmail.com
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...