3 Μαΐ 2014

Η Μύκονος υποδέχθηκε την Πρωτομαγιά με περίτεχνα στεφάνια

Με περίτεχνα στεφάνια τα οποία έφτιαξαν από διάφορα υλικά και εκατοντάδες όμορφα λουλούδια τα μέλη του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου ειδικά για την πρωτομαγιά,γέμισε ο Γιαλός...

 
 
Κάτω από τον λαμπρό ήλιο και με διάθεση καλοκαιρινή, τα μέλη του συλλόγου πλέκουν τα στεφάνια ..... που κρεμάμε στην πόρτα του σπιτιού μας.
Θαυμάστε τις δημιουργίες των γυναικών ....
Παρακολουθείστε video:
Την πρωτομαγιάτικη γιορτή του Συλλόγου Γυναικών τίμησαν με την παρουσία τους οι .........
Εντυπωσιασμένοι απο την λαογραφία μας, τα μαγιάτικα στεφάνια και το γνωστό «μαγιόξυλο» οι εκατοντάδες επισκέπτεςπου υποδέχθηκαν το Μάη στο Νησί μας,απολαμβάνοντας το τοπίο, τον ήλιο και τις τοπικές γεύσεις.

Η Πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.Είναι η πρώτη ημέρα του Μαΐου και η γιορτή της Άνοιξης.Ο Μάιος,σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια), η οποία ονομάστηκε έτσι από την ελληνική λέξη Μαία που σημαίνει τροφός και μητέρα. Η Μάγια ταυτίστηκε με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία,τη μητέρα του Ερμή στον οποίο αφιερώθηκε ο μήνας Μάιος.

Το μαγιόξυλο, όπως και το στεφάνι της Πρωτομαγιάς συμβολίζει τη γονιμότητα και την καρποφορία, την ευημερία και την ευτυχία. Όποιος φτιάξει ένα τέτοιο κλαδί θα έχει υγεία, ευτυχία, καλή τύχη και ευφορία.
Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...