2 Απρ 2014

Το νέο τοπίο για τις βάσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Ενθετο «ΠΑΙΔΕΙΑ»
Ανατροπές στις βάσεις εισαγωγής της πλειονότητας των τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ φέρνει η ανακατανομή των εισακτέων λόγω της ενσωμάτωσης των θέσεων ειδικών κατηγοριών στη γενική σειρά.........

Οπως αναφέρει το ethnos.gr, οι φετινές Πανελλαδικές δημιουργούν νέα δεδομένα στους περίπου 100.000 υποψηφίους των Πανελλαδικών, αφού περίπου 10.000 υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) θα διαγωνιστούν για τον αριθμό θέσεων της γενικής σειράς.

Αυτό σημαίνει πως για τους συγκεκριμένους υποψηφίους οι βάσεις εισαγωγής που θα διαμορφωθούν θα είναι σημαντικά υψηλότερες στις περισσότερες περιπτώσεις συγκριτικά με τις αντίστοιχες περσινές.

Την ίδια στιγμή οι αριστούχοι που διεκδικούν την εισαγωγή τους στις πρωτοκλασάτες σχολές των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων φαίνεται πως θα είναι οι κερδισμένοι των φετινών Πανελλαδικών, αφού η έμμεση αύξηση των θέσεων σε όλα τα τμήματα μειώνει τον ανταγωνισμό για μία μικρή μερίδα υποψηφίων σε όλα ανεξαιρέτως τα επιστημονικά πεδία.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ωστόσο, θα τα βρουν «μπαστούνια» αφού ο αριθμός όσων διεκδικήσουν τις θέσεις στα υψηλόβαθμα τμήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με πέρυσι.

Ακόμη, στο σημερινό «Εθνος - Παιδεία» παρουσιάζουμε όλα τα νέα δεδομένα για τα 30 πιο περιζήτητα τμήματα των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Εισακτέοι 2014
Για ποιους υποψηφίους αυξάνονται οι πιθανότητες εισαγωγής ανά Επιστημονικό Πεδίο

Α' Λυκείου
Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στα μαθήματα επιλογής

Πανελλαδικές
«Ξενάγηση» στο Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...