7 Ιουλ 2013

Ομορφιά και παραλία!!

Συμβουλές για να είστε περιποιημένη και στις διακοπές!!
Πρέπει να προσφέρετε στο δέρμα σας εντατική ενυδάτωση πρωί και βράδυ!!
Η ανεμελιά του καλοκαιριού, η χαλάρωση σε ό,τι αφορά τις έννοιες και τις υποχρεώσεις, δεν σημαίνει απαραιτήτως και έλλειψη φροντίδας, παραμέληση του εαυτού. Κάθε άλλο! Τώρα που θα πάτε διακοπές, και θα βρείτε τον πραγματικό σας εαυτό, κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας να τον δείτε περιποιημένο…

Γερή ενυδάτωση
Η σημαντικότερη συνέπεια της έκθεσης στον ήλιο είναι η ξηρότητα της επιδερμίδας. Όπερ σημαίνει ότι πρέπει να προσφέρετε στο δέρμα σας εντατική ενυδάτωση πρωί και βράδυ, ειδάλλως θα σας προδώσει με ρυτίδες που «τραβάνε», και, το χειρότερο, κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το ενυδατωμένο δέρμα αντιστέκεται εξάλλου καλύτερα στην ηλιακή ακτινοβολία.
Εφαρμόζετε την ενυδατική κρέμα ημέρας, μόλις ξυπνάτε και προστατευθείτε με αντηλιακή όταν πάτε παραλία , συνήθως μεσολαβούν μία - δυο ώρες μέχρι να κάνετε τη βουτιά σας. Αν νιώθετε ότι σας πέφτει «βαριά» αυτή την περίοδο, αντικαταστήστε τη με ένα serum, που είναι και πιο ενισχυμένο σε υδρόφιλα μόρια.
Το ίδιο ισχύει και για την ενυδάτωση του σώματός σας. Οι κρέμες που προορίζονται για χρήση μετά την ηλιοθεραπεία θεωρούνται οι καταλληλότερες, χάρη στα ενισχυμένα συστατικά τους.
Αποφύγετε τα παρατεταμένα ντους, που μπορεί να ξηράνουν ακόμη περισσότερο το δέρμα του σώματος. Κάντε ένα σύντομο ντους, σκουπιστείτε ελαφρά και, όσο το δέρμα είναι νωπό, απλώστε την κρέμα.
 
Peeling μετά την ηλιοθεραπεία
Βοηθήστε την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει βαθιά. Καλές και χρήσιμες οι κρέμες,
ήλθε όμως η ώρα να καθαρίσετε το πρόσωπο σας, έτσι ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία σμήγματος ή μαύρων στιγμάτων.
 
Μία φορά την εβδομάδα αρκεί. Και μην ανησυχείτε! Το μαύρισμα δεν πρόκειται να φύγει, μόνον τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται.
Προτιμήστε, αντί για σαπούνι, να πλένετε το πρόσωπο σας το πρωί με gel καθαρισμού και κατόπιν τονώστε το δέρμα με ανθόνερο, που θα σας χαρίσει αίσθημα ευεξίας.
 
Ξεβγάζετε προσεκτικά τα μαλλιά σας
Το αλάτι από το θαλασσινό νερό μπορεί να μετριάζει την έκκριση λιπαρότητας, δεν κάνει όμως καλό στην τρίχα. Όπως και το χλώριο, και η άμμος, την ταλαιπωρούν, την αφυδατώνουν, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά.
 
Με ζητούμενο να διατηρήσετε τη λάμψη και τη ζωντάνια τους, συνιστάται να τα ξεπλένετε με χλιαρό νερό - όχι πολύ ζεστό - κάθε φορά που γυρίζετε από την παραλία ή την πισίνα, και για να μη σπάσουν, να τα ξεμπλέκετε με χτένα ή βούρτσα με δοντάκια, αποφεύγοντας τις βούρτσες με τρίχες.
Το καθημερινό λούσιμο δεν ωφελεί. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.
 
Αν έχετε ίσια μακριά μαλλιά και θέλετε να τους δώσετε ελαφρύ κυματισμό, μη χρησιμοποιήσετε σίδερο, πλέξτε τα σε κοτσίδες, όταν είναι ακόμα νωπά, και αφήστε τα για λίγη ώρα να στεγνώσουν φυσικά.
Πηγή: tovima
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...