12 Μαρ 2013

Mαύρος καπνός από την Καπέλα Σιστίνα - Εν αναμονή της εκλογής του Πάπα

Μαύρος ήταν ο πρώτος καπνός που βγήκε απόψε από την παραδοσιακή καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, στις 19:40 (ώρα Ιταλίας, 20:40 ώρα Ελλάδας), γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτες δυο ψηφοφορίες των εκλεκτόρων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.......

Η επόμενη καθορισμένη επικοινωνία των 115 καρδινάλιων με τους πιστούς μέσω του μηνύματος αυτού έχει οριστεί για αύριο, γύρω στις 12:00 ώρα Ιταλίας (13:00 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με το capital.gr, αν ο νέος ποντίφικάς εκλεγεί αργότερα ή νωρίτερα, ο καπνός δεν θα «περιμένει» τα δυο σταθερά «ραντεβού» που έχουν οριστεί για τις 20:00 και τις 13:00. Σε αυτή την περίπτωση ο λευκός καπνός θα βγει άμεσα και αμέσως μετά θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Αιώνιας Πόλης.

Παρά την πτώση της θερμοκρασίας και την βροχόπτωση, στην Ρώμη, η πλατεία του Αγίου Πέτρου γέμισε, απόψε, με δεκάδες χιλιάδες πιστούς που θέλησαν να διαπιστώσουν από κοντά, αν θα εκλεγόταν ο νέος προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σήμερα.

Η ιταλική τηλεόραση έχει τοποθετήσει στην πλατεία τέσσερις γιγαντοθόνες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για το πρώτο μήνυμα του νέου ποντίφικα προς τους καθολικούς πιστούς σε όλο τον κόσμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...