1 Μαρ 2013

Διακοσμήστε Εσωτερικούς και όχι μόνο Χώρους με Παλιά Παράθυρα!!

Θα έχει τύχει να προσπεράσετε βιαστικά ένα παλιό παράθυρο, από κάποια ανακαίνηση ή ακόμα να του ρίξαμε μία αδιάφορη ματιά σε κάποιο παζάρι, μια και το βλέμμα μας θα σταθεί περισσότερο σε εντυπωσιακές αντίκες. Θα δούμε ιδέες για να διακόσμησης με παλιά παράθυρα κάθε γωνιά του σπιτιού!! .....
Διακοσμήστε με παλιά παράθυρα κάθε γωνιά του σπιτιού!! .....
Ένα συνηθισμένο καθιστικό από ραταν έπιπλα κήπου που βρίσκετε εσωτερικά ή εξωτερικά του σπιτιού, αποκτά στυλ προσθέτοντας δύο διακοσμητικά στεφάνια κρεμασμένα με σατέν κορδέλες και ένα παλιό παράθυρο ντυμένο με καθρέπτες που έχει μετατραπεί σε...ράφι....
Αντί να το ντύσετε με καθρέπτες, κολλήστε πάνω του ασπρόμαυρες  φωτογραφίες και μετατρέψτε το σε μια πρωτότυπη κορνίζα που μπορεί να διακοσμήσει κάθε δωμάτιο! Εδώ οι vintage φωτογραφίες τονίζονται ιδιαίτερα από τις ορατές ατέλειες που έχει αφήσει ο χρόνος στο χρώμα του παραθύρου μια και αυτό δεν έχει βαφτεί! 
Αν πάλι η vintage αισθητική δεν ταιριάζει με το στυλ του σπιτιού σας, χρησιμοποιήστε μία μοντέρνα & έγχρωμη φωτογραφία μεγεθυμένη αρκετά και τοποθετημένη σε ουδέτερη κορνίζα, και τοποθετήστε την μπροστά από το παράθυρο το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει το φόντο της. 
 Η παραπάνω ιδέα είναι ιδανική για να τοποθετηθεί πάνω από κάθε τζάκι.
Εδώ επίσης χρησιμοποιούμε το παράθυρο σαν φόντο σε ένα κλαδί ή γλαστράκι που έχει τοποθετηθεί πίσω από αυτό, τονίζοντας το κλασικό στυλ της καρέκλας και του παλιού μπαούλου. Εναλακτικά η βάση θα μπορούσε να αποτελούνταν και από παλιές βαλίτσες! 
 
Ένα παράθυρο που δεν είναι καν αντίκα, και δύο ξύλινα κουτιά αποτελούν το τραπεζάκι του καθιστικού ενώ το μπουκάλι-κηροπήγιο και τα κλαδιά μαζεμένα από την θάλασσα, απογειώνουν τo coastal-country στυλ. Συμπληρώστε το εν λόγω στυλ φτιάχνοντας ένα καναπέ από παλέτες.
Θαυμάστε την τελειότητα της απλότητας... Ένα λευκό παράθυρο αφημένο στο πάτωμα, δύο διακοσμητικά τενεκεδάκια και μία γλάστρα αρκούν για να απογειώσουν την αισθητική σε ένα σαλόνι ή μια βεράντα! 
 Άλλωστε όλες οι παραπάνω ιδέες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εκτός από τον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού! Ξεκινήστε λοιπόν συλλογή γιατί θα επανέλθoυμε σύντομα με ...παντζούρια και παλιές πόρτες!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...