6 Φεβ 2013

ΒΟΜΒΑ! Η πρύτανης του Ιονιου Πανεπιστημίου απέτρεψε την ομοσπονδιοποίηση με τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται (σύμφωνα με τους Πρυτάνεις) προέβλεπε με το σχέδιο Αθηνά ομοσπονδιοποίηση του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (πρόταση καθηγητών ΤΕΙ, αλλά και Μπεριάτου, Φόρτε και άλλων) κατά τα πρότυπα της ομοσπονδιοποίησης των Πανεπιστημίων της Αθήνας, αλλά το απέτρεψε η κ. Σαλή «προστατεύοντας το Ιόνιο Πανεπιστήμιο»..

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Κερκυραϊκής Εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» η πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου Α. Σαλή-Παπασαλή φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα, ότι «την κατηγορούν οι συνάδελφοί της (οι πρυτάνεις των άλλων Πανεπιστημίων» ότι την κατηγορούν πως εκμεταλλεύτηκε την επερχόμενη θέσης της ως επικεφαλής της Συνόδου (των Πρυτάνεων) για να προστατέψει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από την επαπειλούμενη συρρίκνωση, συγχώνευση, «ομοσπονδιοποίηση» των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ευαγγελίζεται το σχέδιο Αθηνά» !!!

Αυτή η τελευταία πρόταση και το γεγονός ότι η κ. Σαλή ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και στο στενό κύκλο των μυστικοσυμβούλων του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου είναι που εγείρει πλήθος ερωτηματικών και δημιουργεί ζήτημα.

Πρόσφατα μάλιστα η κ. Σαλή είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Κέρκυρα όταν δίχως λόγο και αιτία είχε καλέσει τα ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο για να εκδιώξουν ομάδα ολιγάριθμων φοιτητών που διαμαρτύρονταν έξω από το γραφείο της για να συζητήσουν μαζί της προβλήματα του Πανεπιστήμιου.

Εδώ λοιπόν είναι που δένουν και οι υποσχέσεις του Υπουργού τον περασμένο Δεκέμβριο στην παραιτηθείσα διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όπως τώρα αποκάλυψε ο Ναπ. Μαραβέγιας (δεν μπορεί να ψεύδεται για τις υποσχέσεις που πείρε από τον Υπουργό ο κ. Μαραβέγιας).
απο το kefaloniapress
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...