1 Φεβ 2013

Αλλάζει ο χάρτης των πρότυπων σχολείων

Ριζικές αλλαγές και ενίσχυση του θεσμού μελετά το υπουργείο Παιδείας. Την Πέμπτη ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε την επαναφορά των εισαγωγικών εξετάσεων από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο στα 45 πρότυπα σχολεία που λειτουργούν ανά την Ελλάδα. «Ο θεσμός αυτός πρέπει να ενισχυθεί με εισαγωγικές εξετάσεις, από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, όπως συνέβαινε παλιά, γιατί αυτά τα σχολεία δεν αποτελούν σχολεία "ελίτ", αποτελούν Σχολεία Αριστείας και ...
πρέπει να τα ενισχύσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας το σύνολο των αλλαγών για τα πρότυπα σχολεία θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της παρουσίασης των αλλαγών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ προανήγγειλε νομοθετικό «μπαράζ». Συγκεκριμένα, όπως είπε ήδη βρίσκεται υπό συζήτηση το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση, για να εισαχθεί προς συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Προχωρά, επίσης, η κατάθεση του Νομοσχεδίου για το Λύκειο και το Τεχνολογικό Λύκειο.

Επιπλέον, σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται νομοσχέδιο για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής, ενώ θα επακολουθήσει και ένα Νομοσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίσει συστηματικά, τα ζητήματα της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης. 

Τριανταφύλλου Αντώνης
Πηγή : real 
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...