1 Δεκ 2012

Θα επανεξεταστεί η κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά

Το υπουργείο Οικονομικών θα μελετήσει τις προτάσεις που υπέβαλλαν σήμερα τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σχετικά με το θέμα του αφορολόγητου για τα παιδιά, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των τριών κομμάτων......
Το υπουργείο θα αναζητήσει διορθωτικές κινήσεις σχετικά με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά που προβλέπει το σχέδιο νόμου για το φορολογικό, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης, ύστερα από τις ενστάσεις που κατέθεσαν και τα τρία κόμματα για το θέμα αυτό, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα διαταράσσεται το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Κατά τη σύσκεψη, από την πλευρά της ΝΔ εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα παιδιά και ζητήθηκε να μην υπάρξει με το νέο φορολογικό καμία επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά, είτε αυτό επιτευχθεί με την προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων του κάθε φορολογούμενου, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκε η πρόταση να υπάρξει προσαύξηση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στο νέο φορολογικό κατά 5% για κάθε παιδί. Επίσης προτάθηκε να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση του φόρου για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για τις οικογένειες με παιδιά.

Ακόμη ζητήθηκε να υπάρξει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι 30 ετών είτε με τη μείωση στο μισό του φόρου που τους αναλογεί είτε με τη φορολόγησή τους με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το αφορολόγητο των παιδιών, τους τόκους των στεγαστικών δανείων και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Από τη ΔΗΜΑΡ, στο τραπέζι κατατέθηκαν και προτάσεις για αύξηση του συντελεστή του φόρου ακίνητης περιουσίας, για τις μεγάλες περιουσίες, καθώς και για μικρή αύξηση του συντελεστή φορολογίας καταθέσεων, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Το οικονομικό επιτελείο συμφώνησε στην απάλειψη της πρόβλεψης του φορολογικού νομοσχεδίου για αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 80% για τις Ο.Ε. και τις ΕΠΕ.
Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το αργότερο ως τις 11 Δεκεμβρίου.

Πηγή : express.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...