18 Αυγ 2012

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Βιβλική η καταστροφή στην Χίο - Εκκενώνονται χωριά. (Video)

Πως φαίνεται η πυρκαγιά από τη Μύκονο!!
Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Χίο!!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια», ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης ζήτησε την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.....
Από τις 4.00 τα ξημερώματα μαίνεται μεγάλη φωτιά η οποία εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Προβατά της Χίου. Τα χωριά Ελάτα και Βέσα εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής, ενώ , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα χωριά που "απειλούνται" από τις φλόγες είναι: Ανάβατος, Αυγώνυμα, Ολύμποι, Λιθί, Δαφνώνας, Αγ. Γεώργιος Συκούσης, Πυργί και Μεστά.
«Χαμός» στο twitter με τη φωτιά στη Χίο.
Εκατοντάδες είναι τα tweets στο διαδίκτυο με πληροφορίες και φωτογραφίες από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στη Χίο. Το στοιχείο των πυκνών καπνών είναι αυτό που ξεχωρίζει από τις αναρτήσεις μια και η φωτιά που κατακαίει το νησί της μαστίχας είναι εμφανής σχεδόν από όλο το Αιγαίο. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί και δείχνουν το σύννεφο καπνού να έχει καλύψει σχεδόν όλο τον ουρανό....

Η πυρκαγιά από τη Μύκονο


Η πυρκαγιά από τη Νάξο 

Η πυρκαγιά από την Σμύρνη

Η πυρκαγιά από τo δορυφόρο 
Το μέγεθος της καταστροφής απεικονίζεται από τον δορυφόρο, ενώ οι καπνοί από τη φωτιά έφτασαν μέχρι την Κρήτη.

Την ίδια ώρα όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν μαύροι καπνοί έχουν «σκεπάσει» τον ουρανό και στο χωριό Πυργί καθώς ένα από τα πύρινα μέτωπα βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό.
Δείτε Video από την Χιο
πληροφορίες από chiospress.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...