18 Αυγ 2012

Το «χάπι» τώρα και για άνδρες!

 
Το πρώτο μη ορμονικό αντισυλληπτικό έχουν στα... σκαριά οι επιστήμονες

Το αντισυλληπτικό χάπι ή απλώς «το χάπι» είναι από τις πλέον επαναστατικές ανακαλύψεις στον τομέα της γυναικολογίας.
Τώρα και οι άνδρες φαίνεται πως θα έχουν το... χάπι τους!.......

Το πρώτο αποτελεσματικό και μη ορμονικό αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες φαίνεται πως έχουν στα σκαριά οι επιστήμονες στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Η διεθνής ομάδα, στην οποία μετάσχει και ο ελληνικής καταγωγής Παναγής Φιλιππακόπουλος του Τμήματος Ιατρικής Nuffield του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, βρήκαν μια ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του χαπιού.

Η πολλά υποσχόμενη ουσία -που ακόμα δεν είναι έτοιμη για κλινική δοκιμή στους άνδρες- δοκιμάστηκε σε αρσενικά ποντίκια και τα κατέστησε πρόσκαιρα στείρα, χωρίς μάλιστα να αμβλύνει τις σεξουαλικές ορμές τους. Όταν τα πειραματόζωα σταμάτησαν να παίρνουν την ουσία, το σπέρμα τους ανέκαμψε και τα ποντίκια ήσαν σε θέση να παράγουν φυσιολογικούς απογόνους.

Μετά από έξι εβδομάδες καθημερινής χορήγησης της ουσίας στα ποντίκια, το σπέρμα τους μειώθηκε σε ποσοστό σχεδόν 90%, ενώ μόνο το 5% από το υπόλοιπο σπέρμα μπορούσε να «κολυμπήσει» κανονικά. Μετά από τρεις μήνες θεραπείας, κανένα από τα αρσενικά ποντίκια δεν ήταν σε θέση να γονιμοποιήσει κάποιο θηλυκό. Η ικανότητα γονιμοποίησης επανήλθε όμως πλήρως σε όλα τα αρσενικά πειραματόζωα έναν έως δύο μήνες μετά τη διακοπή λήψης της ουσίας.


Πηγή : 24h.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...