20 Αυγ 2012

Κρητικό αρνάκι με μάραθο και πατάτες

«Είναι μία κλασσική κρητική συνταγή, έτσι όπως την έμαθα από την γιαγιά, τις θείες μου στην Κρήτη και φυσικά από τη μαμά μου. Είναι συνταγή αναλλοίωτη στο χρόνο, που στηρίζεται στα αγνά τοπικά υλικά, στο ελαιόλαδο αλλά και κυρίως στο μεράκι»......

Αριάδνη Ρασούλη, Ν. Σμύρνη Αττικής

ΥΛΙΚΑ
- 1 αρνίσιο μπούτι
- Αλάτι και φρεσκοτριμ. πιπέρι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 4 πατάτες (καθαρισμένες)
- 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι
- 2 σκελ. χοντροκομ. σκόρδο (προαιρετικά)
- ½ κιλό ψιλοκομ. μάραθος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε το μπουτάκι, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Σβήνουμε έπειτα με το κρασί και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μάραθο και νερό και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί.

2. Στη μια ώρα του μαγειρέματος, καθαρίζουμε και ρίχνουμε στο φαγητό τις πατάτες, κομμένες σε κυδωνάκια (ή στο σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας) και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για περίπου μισή ώρα ακόμα. Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό, ρίχνουμε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το χυμό των λεμονιών και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε και σερβίρουμε το αρνάκι μας ζεστό με συνοδεία άφθονου καλού κρητικού κρασιού.

Χρόνος εκτέλεσης: 100 λεπτά
Μερίδες: 4-6

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...