12 Αυγ 2012

Πώς θα αποκτήσουμε ακαταμάχητο χαμόγελο;

Έχει τύχει ποτέ να συμπαθήσετε κάποιον απλά κα μόνο επειδή διαθέτει...αφοπλιστικό χαμόγελο; Σίγουρα ναι, θα απαντήσετε και γι αυτό μάλλον ήρθε η ώρα να μάθετε πώς θα αποκτήσετε και εσείς χαμόγελο που γοητεύει........
Πώς μπορεί η ρητίνη να μεταμορφώσει τα δόντια σας;
Η ανάπλαση των δοντιών (bonding) είναι μια τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής για τη βελτίωση του χαμόγελου ενός ατόμου, κατά τη οποία ο οδοντίατρος συγκολλά πάνω στο δόντι ένα λεπτό στρώμα σύνθετης ρητίνης (όψη) για να δώσει στο δόντι το επιθυμητό μέγεθος, σχήμα, και χρώμα

Πρόκειται για μία απλή τεχνική με την οποία μπορούμε:

• να τροποποιήσουμε επιλεκτικά το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος μεμονωμένων δοντιών

• να κλείσουμε κενά ανάμεσα στα δόντια (αραιοδοντία)

• να καλύψουμε μικρές δυσχρωμίες

• να «ισιώσουμε» ελαφρώς στραβά δόντια

• να αποκαταστήσουμε σπασμένα ή φθαρμένα δόντια.

Η τεχνική είναι γρήγορη, απλή, ελάχιστα παρεμβατική (δηλαδή δεν φθείρει τα δόντια) και έχει σχετικά χαμηλό κόστος. Συνήθως δεν απαιτείται τοπική αναισθησία και ολοκληρώνεται σε μία επίσκεψη.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία και την δεξιότητα του οδοντιάτρου, καθώς δεν μεσολαβεί οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

Ωστόσο, οι όψεις ρητίνης δεν είναι κατάλληλες για όλες τις περιπτώσεις, καθώς υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Έτσι, καλό είναι να μη χρησιμοποιείται για σχετικά μικρές παρεμβάσεις και όχι για συνολική κάλυψη όλων των δοντιών.

Επίσης, το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα της ρητίνης μετά από μερικά χρόνια, σε αντίθεση με την πορσελάνη που παραμένει αμετάβλητη.

Συμπερασματικά λοιπόν, οι όψεις ρητίνης δεν είναι για όλες τις περιπτώσεις. Όταν όμως εφαρμοστούν σωστά και εκεί που έχουν ένδειξη, μπορούν εύκολα και σε μία μόνο επίσκεψη να βελτιώσουν εντυπωσιακά το χαμόγελο.

Η σύγχρονη οδοντιατρική διαθέτει πολλές ακόμα τεχνικές που μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα λαμπερό χαμόγελο.Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο www.tooth.gr .
Από τον Κωνσταντίνο Θεοδώρου, Χειρουργό Οδοντίατρο και επιστημονικό συνεργάτη του www.iator.gr .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...