20 Αυγ 2012

«Πλησιάζει» το φάρμακο για τη φαλάκρα

Καθοδόν φαίνεται ότι βρίσκεται η θεραπεία για τη φαλάκρα
Ελπιδοφόρος γονιδιακή θεραπεία είναι πιθανό να κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια
Πριν από πέντε μήνες ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής επιστήμονα Γιώργο Κοτσαρέλη ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα γονίδια που σχετίζονται με την φαλάκρα. .....

Πριν λίγα 24ωρα ο κ.Κοτσαρέλης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με φαρμακευτικές εταιρείες για την ανάπτυξη μιας θεραπείας και όπως υποστηρίζει είναι εφικτό η θεραπεία αυτή να μπορεί να είναι έτοιμη και να κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια στιγμή εντός της προσεχούς διετίας.

Η ένοχη πρωτεΐνη
Οι περισσότεροι άνδρες αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στη μέση ηλικία ενώ το 80% των 70χρονων εμφανίζει κάποιο πρόβλημα τριχόπτωσης. Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι η τεστοστερόνη, η ανδρική ορμόνη, παίζει κάποιο ρόλο στη διαδικασία απώλειας των τριχών η οποία επέρχεται όταν ο θύλακας της τρίχας μικρύνει πέραν ενός ορίου. 

Οι ερευνητές που εργάζονται στο τμήμα δερματολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ανέλυσαν τα γονίδια τα οποία ενεργοποιούνται όταν αρχίζει η απώλεια των τριχών. Διαπίστωσαν ότι η διαδικασία συμπίπτει με την αύξηση των επιπέδων της πρωτεΐνης συνθετάση της προσταγλανδίνης D. 

Σε πειράματα που έκαναν οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι αυξημένη στις γυμνές περιοχές του κεφαλιού των ανδρών και πώς αυτή αναστέλλει την αύξηση των τριχών. Οπως ανέφεραν οι ερευνητές στη δημοσίευση που έκαναν «εντοπίσαμε έναν στόχο για την αντιμετώπιση της φαλάκρας. 

Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση ουσιών που δεσμεύονται στον υποδοχέα της πρωτεΐνης και να δούμε αν αυτό θα μπορούσε να αντιστρέψει τη διαδικασία της απώλειας των τριχών». Οπως φαίνεται οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι πολύ κοντά στην ανάπτυξη μιας θεραπείας για αυτό και προέβησαν στις σχετικές ανακοινώσεις. 
Πηγή : tovima
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...