24 Αυγ 2012

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου το νέο δελτίο τιμών για τα φάρμακα«Με απόλυτη διαφάνεια»
Μέχρι τις 15η Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί από το υπουργείο Υγείας το δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο θα βασίζεται σε «νέο σύστημα υπολογισμού των τιμών που θα έχει απόλυτη διαφάνεια», δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς......

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνας Μάρκου, ο κ. Σαλμάς ανέφερε πως το υπουργείο βρίσκεται σε διαβούλευση με τους εταίρους για το νέο σύστημα υπολογισμού των τιμών.

Όπως είπε, με το νέο σύστημα θα ανατιμολογηθούν και τα γενόσημα. ««Πρέπει όμως, και τα off patent και κατ' επέκταση και τα γενόσημα να έρθουν να ανατιμολογηθούν με πιο σύγχρονο τρόπο, για να κατέβουν οι τιμές τους, ώστε να επιδράσει κι η μείωση των τιμών στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης» σημείωσε.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Χαλβατζή (ΚΚΕ) για τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Σαλμάς αρνήθηκε πως υπήρξε ποτέ επίσημη κυβερνητική δέσμευση για πλαφόν 1500 ευρώ το χρόνο για κάθε ασθενή:

«Δεν υπήρξε ποτέ στο τραπέζι το πλαφόν των 1500 ευρώ. Ήταν μια μελέτη ενός ιδρύματος ΚΕΠΕ. Κάποιος τεχνοκράτης το σχεδίασε, που δεν είχε ιδέα από πρακτική πολιτική -και αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Εμείς, τουλάχιστον, δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε και δεν το θεωρούμε δίκαιο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Για τους φαρμακοποιούς

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση του Βασίλη Κικίλια (ΝΔ) για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο κ. Σαλμάς εκτίμησε ότι «ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που έχει μιαν ωριμότητα και ξέρει τα στοιχεία δεν θα προχωρήσει σε κινητοποίηση το Σάββατο».

»Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη φορά η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη. Έχουμε έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα ενεργοποιήσουμε για να προστατεύσουμε την φαρμακευτική παροχή περίθαλψης στους ασφαλισμένους».

»Ένας οργανισμός που, σε κάθε περίπτωση, παρά τα όποια προβλήματα, μοιράζει στην αγορά πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ ρευστό -και είναι ιδρώτας των εργαζομένων αυτός- δεν εκβιάζεται. Θα βρούμε τον τρόπο, με αυτά τα χρήματα να πληρώνονται φάρμακα για τους εργαζόμενους» δήλωσε.
Πηγή : news.in.gr 
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...