26 Αυγ 2012

Απονομή χάριτος σε αλλοδαπούς για να γίνουν Έλληνες!

Η όποια προσπάθεια του προγράμματος «Ξένιος Ζευς» φαίνεται πως πέφτει στο κενό...
Την ώρα που ο «Ξένιος Ζευς» «καθαρίζει» τη χώρα από τους λαθρομετανάστες, η ελληνική πολιτεία σβήνει καταδίκες για λαθρεμπόριο, ναρκωτικά, δουλεμπόριο, μαστροπεία και οπλοφορία.......


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι απονομές χάριτος αφορούν αλλοδαπούς που υπέβαλαν αίτημα απονομής χάριτος για να γίνουν Έλληνες, αλλά και Έλληνες πολίτες που ζήτησαν χάρη για να αποκτήσουν λευκό ποινικό μητρώο για να διοριστούν στο Δημόσιο, ακόμη και για να εργαστούν σε σχολεία.

Καταδίκες για ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, μεταφορά λαθρομεταναστών, δωροδοκία κ.α. δε φαίνεται να αποτέλεσαν πρόβλημα για επαγγελματική αποκατάσταση στο δημόσιο τομέα.
Βασική προϋπόθεση κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από ενήλικους αλλοδαπούς είναι να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για αδίκημα που τέλεσαν εκ δόλου «κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ή τουλάχιστον 6 μηνών και ανεξαρτήτως χρόνου έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης», για εγκλήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνη σωματική βλάβη, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή, ληστεία, απάτη, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση κ.α.

Παρόλα αυτά, μεταξύ άλλων έχει απονεμηθεί χάρη σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για διακεκριμένη φθορά και κλοπές αντικειμένων...Πηγή :newsbomb.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...