20 Αυγ 2012

Μαρία Ψωμά: 5 τροφές για καλύτερο ύπνο

5 ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΝΟ
Μερικές συμβουλές για να ζήσετε περισσότερο και να φαίνεστε νεότεροι
Η αϋπνία - ή ακόμη και οι ελάχιστες ώρες ύπνου δηλαδή κάτι λιγότερο από 6 ώρες καλού ύπνου - αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα, για εγκεφαλικό επεισόδιο και ιογενείς λοιμώξεις......


Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν ζωντανοί λιγότερο χωρίς ύπνο παρά χωρίς τροφή; Ευτυχώς, τα τρόφιμα από μόνα τους μας βοηθούν να πάρουμε έναν υπνάκο. Λίγες ώρες πριν τον ύπνο, φάτε ένα σνακ από τις ακόλουθες επιλογές τροφίμων που σας δίνουμε.

Αμύγδαλα: 

Μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει μαγνήσιο -μυϊκή χαλάρωση- και το αμινοξύ τρυπτοφάνη, το οποίο αυξάνει το επίπεδο της σεροτονίνης στον εγκεφάλο και αισθάνεστε καλύτερα. 

Μπανάνες: 

Κάτω από τη φλούδα υπάρχει το τρίπτυχο της επιτυχίας: σεροτονίνη,μαγνήσιο, και μελατονίνη, που είναι ρυθμιστές του ύπνου στο σώμα σας. 

Άπαχο γάλα: 

Η μαμά είχε δίκιο - ένα ζεστό ποτήρι γάλα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Περιέχει το αμινοξύ τρυπτοφάνη η οποία βοηθάει την παραγωγή σεροτονίνης και ηρεμεί.

Βρώμη:  

Η βρώμη είναι πλούσια σε μελατονίνη ύπνο-ρυθμιστής. Αν βάλετε λίγο μέλι από πάνω, απενεργοποιεί ο εγκέφαλός σας την ορεξίνη, ένα νευροπεπτίδιο που συνδέεται με την εγρήγορση.

Ψωμί ολικής αλέσεως: 

Μια φέτα του τοστ ψωμί με κομμάτια μπανάνας απελευθερώνουν την ινσουλίνη, η οποία βοηθά να αυξηθούν τα επίπεδα της τρυπτοφάνης και κατεπέκταση της σεροτονίνης στον εγκέφαλό σας.

«ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ» 

Μαρία Ψωμά-Ιατρός-Βιοπαθολόγος - www.psoma.gr
Πηγή : mylady
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...