4 Ιαν 2012

Στις 21 Μαΐου οι πανελλαδικές

Τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου, ενώ στα Γυμνάσια στις 25 του μήνα.

Κωνσταντίνου και Ελένης θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αυτό αποφασίσθηκε χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, από την αρμόδια υφυπουργό κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη. Τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις......
18 Μαΐου ενώ, με τον τρόπο αυτό, θα σταματήσει και το φαινόμενο της πρόωρης λήξης των μαθημάτων στο Γυμνάσιο, ώστε να οργανωθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ετσι, φέτος τα μαθήματα στο Γυμνάσιο θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου. Η έκδοση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει περί τα τέλη Ιουνίου, ενώ όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου.
Πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ
Με την παράταση των μαθημάτων έως τα τέλη Μαΐου, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ, η οποία διαμαρτυρόταν για την εσπευσμένη ολοκλήρωση των μαθημάτων και τη μετατροπή των σχολείων σε εξεταστικά κέντρα. Παράλληλα, διευκολύνεται η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν λόγω των μαθητικών καταλήψεων στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
Ειδικότερα, έως και πέρυσι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ερήμωναν μετά τις διακοπές του Πάσχα, αφού τα μαθήματα τέλειωναν πολύ γρήγορα, για να αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ενδεικτικά, πέρυσι τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 10 Μαΐου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Αυτό έγινε με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, αφού η διαδικασία δεν θα παρατεινόταν μέσα στον Ιούλιο, και άρα δεν θα δίνονταν η αποζημίωση σε καθηγητές που θα στελέχωναν τις επιτροπές για την παραλαβή των μηχανογραφικών μέσα στο Ιούλιο.
Φέτος, με στόχο να μην επαναληφθεί το φαινόμενο τα γυμνάσια και τα λύκεια να βάζουν «λουκέτο» από τις αρχές Μαΐου, και άρα να υποβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο, ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι ο ακόλουθος:
- Τα μαθήματα στα γυμνάσια θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου.
- Τα μαθήματα στα λύκεια θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Οι ημέρες των εξετάσεων των υπολοίπων πέντε μαθημάτων θα οριστούν ανά διήμερο.
- Περί τις 10 Ιουνίου θα αρχίσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.
- Περί τις 15 Ιουνίου θα οργανωθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.
- Περί τις 20 με 25 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στα έξι υποχρεωτικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
- Από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα λαμβάνουν τις Βεβαιώσεις Πρόσβασης στα ΑΕΙ, ενώ θα οριστικοποιούν και τα μηχανογραφικά τους δελτία με τη σειρά κατάταξης των σχολών στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν.
- Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
«Η λήξη του διδακτικού έτους εσπευσμένα στις αρχές Μαΐου είχε ως αποτέλεσμα, μέχρι και πέρυσι, να υπάρχει αποδιάρθρωση στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας μετά το πέρας των διακοπών του Πάσχα, ενώ παράλληλα οι μαθητές πληροφορούνταν πολύ αργά το πρόγραμμα των εξετάσεών τους.
Τη φετινή σχολική χρονιά, ορίσαμε τη λήξη του διδακτικού έτους προς τα τέλη Μαΐου και ανακοινώνουμε από τις αρχές του 2012 το πρόγραμμα των εξετάσεων», δήλωσε χθες στην «Κ» η κ. Χριστοφιλοπούλου. «Με το διευρυμένο διδακτικό έτος παρέχεται η δυνατότητα επαναλήψεων και εμπέδωσης της διδαχθείσας ύλης, ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές παραμένουν στο ασφαλές σχολικό περιβάλλον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε.
Του Αποστολου Λακασα

Πηγή : news.kathimerini
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...