31 Ιαν 2012

Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου

Με απλότητα και κατάνυξη, όπως εξάλλου αρμόζει στη μνήμη των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας, τελέσθηκε σήμερα η εορτή των Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών της παιδείας και των γραμμάτων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Μυκόνου.
Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν αντιπροσωπείες μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίου, Λυκείων και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Σύγχρονη Παιδεία» συνοδευόμενοι από τους Διευθυντές, δασκάλους και καθηγητές τους. ...... Τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε ο καθηγητής Θεολόγος του Γυμνασίου, ο οποίος ομίλησε διδακτικώτατα για την καθιέρωση της κοινής εορτής των Τριών Ιεραρχών από την εποχή του Αυτοκράτορα Αλεξίου του Κομνηνού (11ος αι.).

Ο Πρωθιερεύς του Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός στο κήρυγμα του είπε χαρακτηριστικά: «…θα δανειστώ τα λόγια του βραβευμένου Νομπελίστα ποιητή μας, Οδυσσέα Ελύτη, αισθάνομαι άστεγος και περιττός. Όλα είναι κατειλημμένα μέχρι και τα αστέρια. Οι άνθρωποι έχουν απαλλαγεί από κάθε παιδεία… έτσι έγραφε μισό αιώνα περίπου πριν, διακρίνοντας από τότε τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετώπιζε η παιδεία μας. Τον κίνδυνο του χειροπιαστού οφέλους. Μαθαίνω γράμματα σήμερα σημαίνει αγωνίζομαι να αποκατασταθώ επαγγελματικά…»

Καταλήγοντας το κήρυγμά του τόνισε στους μαθητές «… Παιδιά μου, γεμίστε τις μυροβόλες ψυχές σας με αρετή, με ευσέβεια και αγάπη και να είστε βέβαιοι ότι με τις ευλογίες των Τριών Ιεραρχών θα πετύχετε στον δρόμο της ζωή σας. Η περίοδος αυτή της ηλικίας σας είναι μοναδική αξιοποιήσετε την με ενθουσιασμό και μην την σπαταλάτε σε πράγματα ξένα και άσχετα με σας. Μείνετε πιστοί στις παραδόσεις της Μητέρας Εκκλησίας μας και της οικογένειας μας. Μείνετε πιστοί στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη που δίδαξαν οι Τρείς Ιεράρχες που αποτελούν τον φωτεινό σηματοδότη που θα σας οδηγεί στον δρόμο της προόδου και της επιτυχίας και να θυμάστε ότι η θρησκεία του Σταυρού δημιουργεί πραγματικά ελεύθερους και δυνατούς ανθρώπους σαν τους τρεις Ιεράρχες».

Πηγή: imsyrou.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker  NewsRoom    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...