31 Ιαν 2012

Η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, η αναδίπλωση της Γερμανίας στην επιδίωξη να τεθεί η Ελλάδα υπό επιτροπεία στο δημοσιονομικό τομέα, οι πιέσεις προς την Ελλάδα για τo PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση και η ανακοίνωση της Alpha Bank ότι η συμφωνία συγχώνευσής της με την Eurobank συναντά δυσκολίες..
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:       
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σιβηρικός αντικυκλώνας σκεπάζει την Ελλάδα".     
Η εφημερίδα γράφει ότι "ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται στη χώρα μας, με τη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται πρώτη στη λίστα των περιοχών με... πολικές θερμοκρασίες. Έντονες χιονοπτώσεις επικρατούν στα κεντρικά και βόρεια, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι κράτησαν χθες δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Χιόνια αναμένονται και στην Αττική".     
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μαζεύουν υπογραφές για να διώξουν τον Γιωργάκη".     
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών στηρίζει την πρωτοβουλία, γιατί αν πάνε σε εκλογές με τον Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ θα κατρακυλήσει στο 7%".     
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η Μέρκελ παίζει με τη φωτιά".     
Η εφημερίδα γράφει ότι "χρησιμοποίησε την... απειλή της επιτροπείας (ιδέα Σόιμπλε) για να επιβάλει τα άγρια μέτρα που αποτελειώνουν τη χώρα".     
ΕΘΝΟΣ: "Γερμανικά καψώνια για το νέο δάνειο".       
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρεσέντο ασφυκτικών πιέσεων, με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία, δέχτηκε χθες η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με τους εταίρους να επιμένουν στη λήψη σκληρών μέτρων ως αντάλλαγμα για το PSI και το νέο δάνειο προς τη χώρα μας. Πάντως, το θέμα της Ελλάδας εξετάστηκε, εκτός από τη Σύνοδο, και σε ειδική συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου".     
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Panapticum 2011». Ο «Μεγάλος αδελφός» είναι εδώ δίπλα μας!!!".     
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία σημαντική παράμετρος των εξελίξεων που οδηγούν στη Νέα Εποχή αφορά στο θέμα της τεράστιας, διαπλανητικού τύπου παρακολούθησης και ελέγχου των πάντων όσων λαμβάνουν χώρα στην ανθρωπότητα!".     
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Νέα τάξη» στο δημόσιο με χιλιάδες απολύσεις".     
Η εφημερίδα γράφει ότι "ριζικές ανατροπές στις δομές των υπουργείων και δραστική αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού, που σήμερα υπηρετεί στο Δημόσιο, με σαρωτικές μετατάξεις και απολύσεις, μετά από αξιολόγηση, φέρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την «αναμόρφωση του ελληνικού διοικητικού συστήματος»".     
ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάδα της δημιουργίας. Υπονομεύεται από τους εμπόρους της μιζέριας".     
Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιες δυνάμεις προσπαθούν να ακυρώσουν ό,τιδήποτε θετικό και δημιουργικό επιδιώκεται να γίνη στον τόπο μας. Είναι οι δυνάμεις που προβάλλουν συστηματικά από τα μέσα ενημερώσεως την Ελλάδα της μιζέριας. Είναι αυτοί που έχουν δαιμονοποιήσει τον πλούτο και στοχοποιούν τους δημιουργούς του".     
Η ΑΥΓΗ: "Μας τιμωρούν για την αποτυχία τους".     
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γερμανοί και άλλοι «εταίροι» αναγνωρίζουν ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει ναυαγήσει. Για αντίδοτο προτείνουν μεγαλύτερη δόση φαρμάκου και εποπτείας. Με λευκή πετσέτα και όχι κόκκινες γραμμές ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής".      
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συνταξιοδότηση. Τι αλλάζει φέτος στο Δημόσιο".     
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα μυστικά για τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων παρουσιάζει η «β» για όσους επιλέξουν φέτος να αποχωρήσουν".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προθεσμία πέντε ημερών για τη συμφωνία".     
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας έδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες στις Βρυξέλλες".     
Η ΝΙΚΗ: "100 δισ. «κρυφό» χρέος".     
Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι του κρατικού χρέους, είναι και η έκθεση γενικώς στην ελληνική οικονομία αλλά και οι επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και το σύστημα πληρωμών της ΕΚΤ που έχει αξιώσεις 100 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας. Και αυτά είναι επιπλέον".     
Ο ΛΟΓΟΣ: "10.000 απολύσεις για να πάρετε το δάνειο...".     
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη δυσκολότερη φάση του βίου της βρίσκεται η κυβέρνηση συνασπισμού, καθώς καλείται να διαχειριστεί και να επιλύσει την επιτακτικότερη μέχρι τώρα απαίτηση της τρόικας για την επιβολή σκληρών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισ. ευρώ".     
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα μείωση μισθών έως 20% που έχουν ήδη μειωθεί κατά 19,9%".     
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση σε μισθούς και συμβάσεις, που έχει προαποφασιστεί στα πλαίσια της στρατηγικής «ΕΕ-2020» για την ανταγωνιστικότητα, εκβιάζοντας περί χρεοκοπίας τους εργαζόμενους, με απόλυτη σύμπλευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης".     
ΤΑ ΝΕΑ: "Τα Nein! «σκότωσαν» τον επίτροπο".       
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έκανε πίσω η Καγκελάριος Μέρκελ στην απαίτηση για τοποθέτηση ευρωπαίου επιτρόπου για θέματα προϋπολογισμού στη χώρα μας, ύστερα από τη γενική κατακραυγή και στην ίδια τη Γερμανία. Μετά τη Σύνοδο, Ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε το μέτρο αντιδημοκρατικό".     
City Press: "Σκηνικό έντασης".     
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σύνοδος Κορυφής: Πιέσεις στην Ελλάδα για άμεση προσαρμογή. Υπό κατάρρευση και η οικονομία της Πορτογαλίας. «Σύννεφα» στον τραπεζικό «γάμο» Alpha Bank - Eurobank".     
Metro: "«Εστησαν» την Ελλάδα στον τοίχο".     
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιαίτερα βαρύ κλίμα διαμορφώθηκε για την Ελλάδα, χθες, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., με την κριτική των εταίρων να εστιάζεται στην αδυναμία της Αθήνας να υλοποιήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής".     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ       
ΕΞΠΡΕΣ: "Ευρωπαϊκό σχέδιο 82 δισ. για τόνωση της ανάπτυξης".     
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σχέδιο για τη διάθεση 82 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών".     
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στον «αέρα» το deal Alpha με Eurobank".     
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε «ναυάγιο» οδηγείται η συμφωνία συγχώνευσης της Alpha Bank και της Eurobank. Ο επίλογος του χρονικού ενός αναμενόμενου «διαζυγίου» άρχισε να γράφεται χθες. Με ανακοίνωσή της η Alhpa έκανε γνωστό ότι το deal συναντά δυσκολίες λόγω του PSI".     
ΚΕΡΔΟΣ: "Πώς ναυάγησε το μέγα deal. PSI και BlackRock ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς".     
Η εφημερίδα γράφει ότι "τις τελευταίες στιγμές ενός «ναυαγίου» παρακολουθεί με ιδιαίτερη έκπληξη η αγορά, σχολιάζοντας την ξαφνική ανατροπή του deal Alpha-Eurobank. Η χαμηλή κεφαλαιοποίηση, οι διευρυμένες ζημιές από haircut και BlackRock έκαναν την Alpha να δηλώσει χθες ότι «δεν δύναται να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα και την εν γένει εξέλιξη της συγχώνευσης, συνεπεία του PSI», ανοίγοντας το «Κουτί της Πανδώρας»".     
H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παίρνουν πίσω την πρόταση για δημοσιονομικό επίτροπο".     
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η έντονη αντίδραση Ελλήνων και Ευρωπαίων ηγετών και κοινοτικών αξιωματούχων υποχρέωσε χθες την καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, σε αναδίπλωση σχετικά με τη γερμανική επιδίωξη να τεθεί η Ελλάδα υπό επιτροπεία στο δημοσιονομικό τομέα".
Πηγή : newsbomb
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...