30 Ιαν 2012

Πώς να επιλέξετε κατοικίδιο!

Σκύλος, γάτα, χρυσόψαρο, χάμστερ, ιγκουάνα, καναρίνι ή παπαγάλος, όλα τα κατοικίδια έχουν τη χάρη τους. Υπάρχουν όμως κάποια κριτήρια πέρα από τη συμπάθεια που τρέφετε σε κάποια από αυτά, που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το ιδανικότερο για το σπίτι σας.......

Χώρος
Τα τετραγωνικά του σπιτιού, το μέγεθος της βεράντας, η ύπαρξη αυλής ή ακόμη καλύτερα κήπου, θα σας δώσει τις πρώτες ιδέες για το ιδανικό κατοικίδιο. Όσο πιο μικρό το σπίτι, τόσο πιο μικρό το κατοικίδιο και το αντίστροφο, εάν επιθυμείτε να είναι και αυτό χαρούμενο και εσείς.

Υποχρεώσεις
Εάν χρειάζεται να απουσιάζετε συχνά από το σπίτι σας λόγω ταξιδίων ή πολλών υποχρεώσεων, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε διπλά προτού πάρετε έναν σκύλο ή μία γάτα που θα νιώθουν μοναξιά. Κυρίως δε, εάν δεν υπάρχει κανείς να τα φροντίζει κατά την απουσία σας.

Αλλεργίες/Ιατρικές καταστάσεις
Σιγουρευτείτε προτού επιλέξετε κατοικίδιο για τις ειδικές καταστάσεις υγείας όλων των ενοίκων του σπιτιού καθώς μια αλλεργία στις γάτες για παράδειγμα, αποκλείει την υιοθέτησή τους.

Φροντίδα
Πόσο πολύ έχετε σκοπό να ασχοληθείτε με την φροντίδα του νέου σας κατοικίδιου; Εάν δεν το ‘χετε σκεφτεί, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε κατοικίδιο θέλει χρόνο για την περιποίησή του, τις επισκέψεις στον γιατρό για τα εμβόλιά του και ίσως, τις βόλτες του. Ενημερωθείτε για την φροντίδα του κάθε ζώου και υιοθετήστε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στον χρόνο και τον κόπο που σκοπεύετε να διαθέσετε!

Πηγή :  livesmart.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...