15 Οκτ 2011

Κλειστές οι εφορίες μέχρι και την Πέμπτη


Κατεβάζουν... ρολά από τη Δευτέρα οι εφορίες και οι φορολογούμενοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις συναλλαγές τους. Οι ΔΟΥ όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου
Κατεβάζουν...
ρολά από τη Δευτέρα οι εφορίες και οι φορολογούμενοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις συναλλαγές τους. Οι ΔΟΥ όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Οι εφοριακοί μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων αντιδρώντας στις δραματικές περικοπές των αποδοχών τους με την κατάργηση των επιδομάτων τους που φέρνει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
Στο υπουργείο Οικονομικών λένε ότι η απεργία των εφοριακών δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην πορεία των εσόδων, καθώς όλες οι προθεσμίες για τις πληρωμές φόρων και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων έχουν παραταθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Επίσης οι περισσότερες πληρωμές (ΦΠΑ, εισφορά αλληλεγγύης) γίνονται πλέον μέσω των τραπεζών και η υποβολή δηλώσεων (π.χ. ΦΠΑ) γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Τaxisnet.
Ωστόσο η τετραήμερη απεργία των εφοριακών και κυρίως η δεκαήμερη απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων που ξεκίνησε από χθες θέτει σε κίνδυνο την όλη εισπρακτική προσπάθεια.
5,5 δισ. ευρώ
Το οικονομικό επιτελείο αναζητάει κάθε μήνα μέχρι το τέλος του έτους 5,5 δισ. ευρώ για να κλείσει τον τρέχοντα προϋπολογισμό και οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν τις εισπράξεις του Δημοσίου αφού το διάστημα των απεργιών δεν θα γίνονται φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι, δεν θα στέλνονται σημειώματα - ειδοποιητήρια στους φορολογούμενους για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και δεν θα γίνονται φορολογικές και τελωνειακές συναλλαγές.
Ταυτόχρονα δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, έχει προκηρύξει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπ. Οικονομικών (ΟΣΥΟ) εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Η Ομοσπονδία Τελωνειακών, όπως και των εφοριακών, αντιδρά στις μειώσεις των αποδοχών τους με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και ζητεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Πηγή : ethnos.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...