9 Ιουν 2015

Άσχημη η κατάσταση στο Αιγαίο: 40 παραβιάσεις σε 30 ώρες και τουρκικό πολεμικό αμφισβητεί τα ελληνικά δικαιώματα στην Άνδρο!

«Καταιγίδα» στο Αιγαίο από το ΠΝ εν μέσω προκλήσεων
Σε κρίσιμο επίπεδο δείχνει αν πλησιάζει η ελληνοτούρκικη αντιπαράθεση στο Αιγαίο τόσο σε.....
ότι σε ότι αφορά το εναέρια όσο και τα θαλάσσια συμβάντα.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται μαζικές παραβιάσεις 40 τον αριθμό (24 χθες και 16 σήμερα) του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), πλοία μισθωμένα από την Τουρκία προβαίνουν σε πόντιση καλωδίων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας  νότια και νοτιανατολικά  της Κρήτης αδιαφορώντας για τις ελληνικές διαμαρτυρίες και ενώ σήμερα και στον απόηχο της παραδοχής από ανώτατη πηγή της ΠΑ της επερχόμενης συντριπτικής τουρκικής αεροπορικής υπεροχής  στο Αιγαίο και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τουρκικό πολεμικό σκάφος  μπήκε στο Πεδίο Βολής Άνδρου και αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας να δεσμεύει την περιοχή για ασκήσεις!

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που τουρκικό πολεμικό σκάφος εισέρχεται σε περιοχή την ώρα που διεξάγεται αεροναυτική άσκηση, καθώς έχει συμβεί τουλάχιστον τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν, είναι όμως η πρώτη φορά και εάν ευσταθούν οι πληροφορίες, που αφενός αρνείται να αποχωρήσει και αφετέρου δηλώνει μέσω του ασυρμάτου ότι δεν αναγνωρίζει ως δεσμευμένη την περιοχή από το ΠΝ ούτε καν το ΠΒ Άνδρου ως τέτοιο!

Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΠΝ πραγματοποιούσε την άσκηση «Καταιγίδα βολές με φρεγάτες και ΤΠΚ.
Είναι φανερό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  εκμεταλλεύονται τις χαμηλές διαθεσιμότητες των μέσων του ΠΝ και της ΠΑ, στέλνοντας το μήνυμα για συνεχή «στρατηγική» αλλά και «τακτική» πίεση στο Αιγαίο προς τις ελληνικές ΕΔ .
Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να να νιώσουν την ανάγκη να διαπιστώσουν και το επίπεδο διαθεσιμοτήτων και στον Στρατό Ξηράς.
Πηγή: defencenet.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...