15 Ιουν 2015

10 πιάτα που δεν παραγγέλνεις ποτέ στο πρώτο ραντεβού

Ούτως ή άλλως, το πρώτο ραντεβού είναι πάντα αμήχανο. Ποιά είναι τα δέκα πιάτα που δεν παραγγέλνεις ποτέ στο πρώτο ραντεβού -εάν θέλεις να υπάρξει και δεύτερο...

Το πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι εξίσου μαγικό και αμήχανο. Άλλωστε, το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Μία από τις πιο συχνές επιλογές είναι το πρώτο ραντεβού να κλειστεί για δείπνο.
Το ζευγάρι μπορεί να φλερτάρει καλύτερα στη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός καλού ρεστοράν.
Ωστόσο, υπάρχει ένα θέμα. Πώς μπορεί κανείς να γλυτώσει από τις αμήχανες στιγμές;

Τουλάχιστον, όσον αφορά στο φαγητό, να μία απλή και καλή λίστα με τα 10 πιάτα που δεν πρέπει
να παραγγέλνεις στο πρώτο ραντεβού.
 
1. Μακαρόνια (με σάλτσα, κιμά, ό,τι)
Εκτός και εάν αισθάνεστε σαν τη «Λαίδη και τον Αλήτη» που αντάλλαξαν ματιές γεμάτες τρυφερότητα την ώρα που μοιράζονταν ένα πιάτο σπαγγέτι, καλύτερα όχι.

Πώς να φλερτάρεις την ώρα που.. ρουφάς μακαρόνια; Άσε, που κινδυνεύεις να κάνεις χάλια τα ρούχα σου (που με τόση προσοχή διάλεξες). Εναλλακτικά: Νιόκι.
2. Παϊδάκια
Ποτέ, σε όλες τις πιθανές εκδοχές. Γενικά, αποφεύγουμε ο,τιδήποτε τρώγεται με τα χέρια -παϊδάκια, φτερούγες κοτόπουλου και τα συναφή. Είναι μία μη ελκυστική εικόνα, ειδικά για πρώτο ραντεβού και αυτός είναι ένας πολύ βασικός κανόνας. Εναλλακτικά: Μπριζόλα.
3. Πράσινες σαλάτες
Ο λόγος είναι γνωστός: Το μαρούλι στο... δόντι. Και πώς να σου το πει ο άλλος, χωρίς να πέσει η γη στο κεφάλι σου; Τρελή αμηχανία. Εναλλακτικά: Ψητά λαχανικά.
4. Όστρακα (γαρίδες, καραβίδες και λοιπά θαλασσινά)
Όσο και αν προσπαθήσεις να δεις ρομαντικά κάποιον που προσπαθεί επιμόνως να ανοίξει στρείδια, μύδια, γυαλιστερές και καβούρια με τα δόντια, μάλλον θα αποτύχεις. Εναλλακτικά: Ψητός σολομός.

5. Φασόλια
Ευκολάκι. Αέρια, για ορισμένους, πολλά και αμέσως μετά την κατανάλωση του φαγητού. Ποτέ φασόλια και ό,τι άλλο τα περιέχει, όπως τα -νόστιμα- μπουρίτος.
6. Πικάντικα φαγητά Για τον απλό, απλούστατο λόγο ότι, τα πικάντικα φαγητά -πικάντικα επειδή είναι γεμάτα μπαχαρικά- προκαλούν από εφίδρωση μέχρι δάκρυα. Τώρα, αυτό πόσο χαριτωμένο μπορεί να είναι; Εναλλακτικά: Ζητήστε την πιο ελαφρά εκδοχή του πιάτου.

7. Κρεμμύδι ή σκόρδο
Εμπίμπτει στην κατηγορία «ευκολάκι». Ποτέ! Δώστε υπόσχεση στον εαυτό σας ότι δεν θα ενδώσετε. Απλά, καταστροφικό.
8. Το ίδιο πιάτο με τον/τη συνοδό σας
Οκ, δεν είναι ό,τι χειρότερο, αλλά δείχνει ένα έλλειμμα -φαντασίας, πρωτοβουλίας, όπως θέλει το χαρακτηρίζει κανείς. Η αντιγραφή δεν έκανε ποτέ καλό. Άσε που θα έχετε να πείτε και κάτι εφόσον
παραγγείλετε διαφορετικά πιάτα....

9. Ποτέ κάτι που δεν μπορείς να προφέρεις το όνομα του
Εάν η επιλογή σας είναι ένα ρεστοράν με ξένη κουζίνα -έτσι, για να ξεφύγετε λίγο- υπάρχει σοβαρός... κίνδυνος να μην μπορείτε να προφέρετε το πιάτο που διαλέξατε από τον κατάλογο. Μην κάνετε σαν να το ξέρετε, εάν στην πραγματικότητα, δεν. Και τέλος πάντων, εάν το κάνετε, ελαφρύνετε την αμηχανία αστειευόμενοι και παραδεχόμενοι ότι, Οκ, δεν έχετε ιδέα τί είναι αυτό που παραγγέλνετε.

10. Όχι ακριβές επιλογές, δείξτε την ανατροφή σας
Πιθανώς, το πιο σημαντικό από όλα. Ανεξάρτητα από το εάν στο τέλος, μοιραστείτε ή όχι τον λογαριασμό, είναι πολύ σημαντικό στο πρώτο ραντεβού να αποφύγετε ένα αληθινά ακριβό πιάτο ή ένα αληθινά ακριβό μπουκάλι κρασί. Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι λάθος. Μπορεί να φέρετε σε δύσκολη θέση τον συνοδό σας ή αντίθετα, να κάνετε μία, χωρίς λόγο, επίδειξη. Είναι ζήτημα λεπτότητας...
Πηγή: thetoc.gr
Newsroom Mykonos Ticker 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...