28 Μαΐ 2015

H Μύκονος και φέτος, στην κορυφή των προτιμήσεων για διακοπές!!

Online διακρίσεις για Μύκονο, Σαντορίνη και ΡόδοTrivago: Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο προτιμούν φέτος οι τουρίστες στην Ελλάδα
Την αγάπη τους για το Αιγαίο δείχνουν για ένα ακόμη καλοκαίρι οι ξένοι τουρίστες, αφού προτιμούν και φέτος κυρίως αιγαιοπελαγίτικους προορισμούς. Η μεγαλύτερη προτίμηση παρουσιάζεται για τη Μύκονο.....
και τη Σαντορίνη, τα δύο νησιά που κρατούν τα ηνία όσον αφορά στον ελληνικό τουρισμό.
Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο έχουν προτιμήσει για τις διακοπές τους φέτος οι ξένοι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία από τη μηχανή αναζήτηση ξενοδοχειακών τιμών trivago. 
Ταξιδεύοντας σε όλο το Αιγαίο: Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος και… Θάσος 
Η ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαΐου του 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου του 2015.
Σε ποια μέρη θα απολαύσουν οι ξένοι τουρίστες τον ελληνικό ήλιο;

Τη Μύκονο και τη Σαντορίνη προτιμούν κυρίως οι Ιταλοί, οι Αυστραλοί και οι Τούρκοι. Η Ρόδος φέτος θα δεχτεί πληθώρα τουριστών που θα προέρχονται κυρίως από την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Τουρκία.

Η φήμη της όμορφης Κρήτης στο εξωτερικό την κατατάσσει και φέτος στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των ξένων τουριστών, οδηγώντας τη στην τέταρτη θέση. Οι τουρίστες που προτιμούν την Κρήτη προέρχονται κυρίως από την Αγγλία, το Ισραήλ και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Την πέμπτη και έκτη θέση καταλαμβάνουν βόρειοι προορισμοί, η Χαλκιδική και η Θάσος, για τους οποίους δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως οι Άγγλοι, Σέρβοι και Ρουμάνοι.

Την εμφάνισή της κάνει η Δυτική Ελλάδα, με τη Ζάκυνθο και την Πάργα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, κυρίως για τους Ιταλούς, τους Άγγλους και τους Σέρβους.

Υψηλές τιμές φαίνεται να έχουν τα νησιά-ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, οι οποίες διαμορφώνονται στα 262 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης για τη Μύκονο και στα 218 ευρώ για τη Σαντορίνη. Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στη Ρόδο, με μέσο όρο διανυκτέρευσης στα 111 ευρώ, ενώ στην Κρήτη είναι ακόμη πιο χαμηλές, στα 93 ευρώ. Η Χαλκιδική διατηρεί τριψήφιο αριθμό για τη μέση τιμή διανυκτέρευσης, που διαμορφώνεται στα 109 ευρώ. Σε διψήφιο αριθμό, ωστόσο, είναι οι τιμές τόσο στη Θάσο και στην Πάργα, όσο και στη Ζάκυνθο, με τιμές της τάξεως των 86, 88 και 96 ευρώ, αντίστοιχα.

Οι ελληνικοί προορισμοί που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες για το καλοκαίρι του 2015 και η μέση τιμή για τον καθένα από αυτούς:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...