29 Μαΐ 2015

Πανελλήνιες 2015: Ιστορία και Αρχαία Φυσική κατεύθυνσης - Θέματα και Απαντήσεις

Όλα τα θέματα και οι απαντήσεις τους - Σχολιασμός και εκτίμηση των Θεμάτων από την ΟΕΦΕ   
Με Φυσική (Θετικής & Τεχνολογικής) Κατεύθυνσης και Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης),  σήμερα Παρασκευή 29 Μαϊου, πέφτει η αυλαία για τους περισσότερους μαθητές για τις Πανελλήνιες 2015 - Κατεβάστε τα Θέματα και τις Απαντήσεις.....

Κατεβάστε τα Θέματα και τις Απαντήσεις από τα παρακάτω links:

Παρασκευή 29/05/2015


Φυσική (Θετικής & Τεχνολογικής Κατ/νσης)
Εκφωνήσεις - Απαντήσεις


Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης)
Εκφωνήσεις - Απαντήσεις

Ο σχολιασμός και εκτίμηση των Θεμάτων από την ΟΕΦΕ

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, σχολιάζει και εκτιμά τα Θέματα των Πανελληνίων:

Εξαιρετικά δύσκολα, ήταν τα θέματα που έπεσαν σήμερα στη Φυσική κατεύθυνσης, ενώ στην Ιστορία κατεύθυνσης ήταν πιο βατά. Μάλιστα, η ΟΕΦΕ σχολιάζει ότι, τα θέματα της Φυσικής παρέπεμπαν σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών και όχι σε εισαγωγικές εξετάσεις μαθητών!!!!

1. Σχολιασμός ΟΕΦΕ για τα θέματα στη Φυσική (Θετικής & Τεχνολογικής Κατ/νσης)

Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν σαφώς διατυπωμένα και αρκετά απαιτητικά. Ένας μαθητής έπρεπε να έχει κατανοήσει πλήρως τις φυσικές έννοιες σε πολύ υψηλό επίπεδο και να έχει μεγάλη ευχέρεια πράξεων.

Το Θέμα Β1 απαιτούσε εξαιρετική κατανόηση του θεμελιώδους νόμου της Μηχανικής για σύστημα σωμάτων και για το κάθε επιμέρους σώμα.

Το Γ1 ερώτημα απαιτούσε άριστη κατανόηση της Αρχής της Διατήρησης της Ενέργειας και η μη επίλυσή τους καθιστούσε αδύνατη τη λύση των υπολοίπων ερωτημάτων.

Το ερώτημα Γ4 δεν είχε καμία απολύτως φυσική σημασία.

Το Θέμα Γ ήταν αρκετά απαιτητικό, έκρυβε παγίδες για τους υποψηφίους και η πλήρης επίλυσή του απαιτούσε βαθιά γνώση της Μηχανικής.

Τα θέματα ήταν σαφώς δυσκολότερα από πέρυσι και κατά την άποψή μας δεν αντιπροσωπεύουν το ύφος του μαθήματος που προκύπτει από το αναλυτικό πρόγραμμα παραπέμποντας ουσιαστικά σε εξετάσεις πρωτοετών φοιτητών και όχι σε εισαγωγικές εξετάσεις μαθητών.

2. Σχολιασμός ΟΕΦΕ για τα θέματα στην Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης)


Τα Θέματα της Ιστορίας Θεωρητικής κατεύθυνσης ήταν κατανοητά και παρέπεμπαν σε συγκεκριμένα αποσπάσματα του σχολικού βιβλίου, διότι υπήρχαν συγκεκριμένες φράσεις κλειδιά.

Στο πρώτο μέρος το Θέμα Β1α απαιτούσε αφαιρετική ικανότητα του μαθητή. Στο δεύτερο μέρος οι απαντήσεις απαιτούσαν τη συνδυαστική ικανότητα του μαθητή για τη διαχείριση των Ιστορικών παραθεμάτων και για την επιτυχή έκβαση της εξέτασης.
Οι πανελλήνιες ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου. 

Ευχόμαστε στους υποψηφίους καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!!  
NewsRoom mykonosticker.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...