28 Μαΐ 2015

Αλέξη γίνε Λούλα, όχι Μαντούρο!

Είναι η μεγάλη ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα να κερδίσει την παρτίδα και να γίνει ο Λούλα της Ευρώπης. Δεν έχει παρά να συμφωνήσει με την Ευρώπη, να κερδίσει........
έτσι χρόνο και να ακολουθήσει στην συνέχεια γενναίες πολιτικές για την προσέλκυση επενδύσεων. Το μεγάλο του εμπόδιο βρίσκεται μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Ο ίδιος μπορεί να έχει ως ιδανικό τον Λούλα, αλλά στο κόμμα του κάποιοι στήνουν αγάλματα στον Μαντούρο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το κλειδί των εξελίξεων είναι οι επενδύσεις. Αν οι επενδυτές αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στις προοπτικές της, τότε η ανάκαμψη της Οικονομίας θα είναι θεαματική. Αν επικρατήσουν στο κόμμα οι σταλινικοί και οι δραχμολάγνοι, τότε η Ελλάδα θα γίνει η Βενεζουέλα των Βαλκανίων.

Ποιος επενδυτής μπορεί να εμπιστευτεί έναν Μαντούρο; Μόνο ο ίδιος ο Μαντούρο! Αντίθετα! Ένας Ευρωπαίος Λούλα θα μπορούσε να αναδείξει τις αρετές της Ελλάδας και να της δώσει πίσω την χαμένη της αξιοπρέπεια. Ας μην ξεχνάμε που ήταν η Τουρκία πριν μόλις δέκα χρόνια και που είναι σήμερα. Η Ελλάδα μπορεί περισσότερα, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ευρωζώνη.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται να κάνει μία ρήξη, αυτή δεν είναι με την Ευρώπη, αλλά με την διαπλοκή, την διαφθορά, τον κρατισμό. Και μπορεί μεν στα λόγια να υπόσχονται ίσες ευκαιρίες για όλους, αλλά στην πράξη λειτουργούν στην λογική «εμείς και οι άλλοι». Κι εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Το να ισχυρίζεται κανείς ότι μπορεί να κάνει την μεγάλη και αναγκαία αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα είναι εύκολο, όπως εύκολες είναι όλες οι υποσχέσεις. Το να ακολουθήσει μία πραγματικά ευρωπαϊκή πολιτική είναι δύσκολο.

Οι επενδυτές χρειάζονται σταθερότητα, δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη. Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας. Η αύξηση του πλούτου είναι που θα σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και θα εξασφαλίσει καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Πως θα γίνουν όλα αυτά; Με την δημιουργική ασάφεια του κ. Βαρουφάκη, με τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη κατά των ήδη υπαρχόντων επενδύσεων ή με τις διακηρύξεις τύπου Στρατούλη;

Το να θέλει κανείς να γίνει ο Λούλα της Ευρώπης είναι θεμιτό. Και οι σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα ευνοούν τον κ. Τσίπρα, εφόσον αποφασίσει να ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο. Το ερώτημα είναι αν μπορεί! Αν οι συσχετισμοί δυνάμεων στο κόμμα του επιτρέπουν να κάνει αυτή την στροφή. Η απάντηση θα δοθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Στο μεταξύ, τα δείγματα γραφής που υπάρχουν δεν είναι και τόσο αισιόδοξα. Όχι όσο συνεχίζουν την πολιτική του... τρελού φορτηγού! Το απόγευμα συμφωνούν και το βράδυ διαφωνούν. Όπως συνέβη και με τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διαψεύσει τον... εαυτό του! Εμείς είμαστε με το σενάριο του Λούλα. Τον Λούλα δεν βλέπουμε. Προς το παρόν...
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr
Πηγή:capital.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...