28 Μαΐ 2015

Πλήρης διαφωνία Κ. Κουκά για την αύξηση των μισθωτικών αξιών στις παραλίες Μυκόνου

Την πλήρη διαφωνία του με την πολιτική της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας, στη δυσανάλογη αύξηση των μισθωτικών αξιών στις παραλίες και στην απευθείας μίσθωση σε όμορες επιχειρήσεις, εκφράζει ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.
Σε ανακοίνωση του, τονίζει, ότι ολοκληρώθηκε έγκαιρα η διαδικασία προκήρυξης δημοπρασίας......
για την απλή χρήση του αιγιαλού και παραλίας, μέσα στις προβλεπόμενες από το νόμο ημερομηνίες. 

Οι όροι της διακήρυξης αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ 7ΛΦΣΩΚΚ-ΠΥΧ, καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου. Η φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπράτηση, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό κατάστημα την 8η Ιουνίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:00, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής δημοπρασιών του Δήμου Μυκόνου.

Ο Δήμος Μυκόνου, ακολουθώντας την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, για την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας, απέστειλε έγκαιρα για προέλεγχο το σχέδιο με τους όρους της προκήρυξης της δημοπρασίας στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Σύρου.

Στα πλαίσια του ελέγχου αυτού, ότι δηλαδή το σχέδιο της προκήρυξης συμφωνεί με την κείμενη νομοθεσία περί αιγιαλού, το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Σύρου, απέστειλε στο Δήμο Μυκόνου στις 25.05.2015 έγγραφο ότι με άνωθεν εντολή και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου του Υπουργείου Οικονομικών, αναπροσαρμόζονται φέτος οι μισθωτικές αξίες που είχε ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Οι αυξήσεις των τιμών, σε σχέση με αυτές που είχε ορίσει ο Δήμος, κυμαίνονται από 30% εως 110%. Μας προκάλεσε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση αφενός η δυσανάλογη αύξηση των τιμών και αφετέρου ότι δίνεται η δυνατότητα της απευθείας μίσθωσης σε όμορες επιχειρήσεις σε ορισμένες παραλίες παρά την αντίθετη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από άμεση επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Μυκόνου με τη Γενική Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Οικονομικών, όπου και τους έθεσε άπαντα τα ανωτέρω, αλλά και τη διαφωνία του Δήμου, ήλθε στις 27.05.2015, απαντητικό έγγραφο από την ως άνω Γ.Γ. του Υπ. Οικ., το οποίο αναφέρει επί λέξει ότι : 
«μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Μυκόνου με την υπηρεσία μας και το επίμονο αίτημα που υπέβαλε για μείωση των προτεινομένων από την υπηρεσία μας μισθωτικών αξιών σας γνωρίζουμε ότι: 
Η υπηρεσία μας συνεκτιμώντας τις αιτιάσεις του Δημάρχου και το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια υπήρξε αύξηση των μισθωτικών αξιών ώστε να προσεγγίζουν τις αγοραίες αξίες, προτείνουμε για τις μισθώσεις που θα γίνουν για την τρέχουσα τουριστική περίοδο και μόνον, οι τιμές να είναι μειωμένες κατά 15% από αυτές που σας έχουμε υποβάλει.»

Ο Δήμος Μυκόνου εκφράζει την διαφωνία του στη δυσανάλογη αύξηση των μισθωτικών αξιών που επεβλήθη από το Υπουργείο Οικονομικών για το έτος 2015, είναι, όμως, υποχρεωμένος να τις ενσωματώσει στη διακήρυξη, διαφορετικά τα μισθωτήρια συμβόλαια θα είναι άκυρα σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...