31 Μαΐ 2015

Τα καλύτερα apps ανάγνωσης emails στο iOS

Βάζουμε κάτω και συγκρίνουμε τα προγράμματα ανάγνωσης emails που κυκλοφορούν στο iOS, βοηθώντας σας να επιλέξετε το καλύτερο σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Κάποτε, η ανάγνωση των emails μας γινόταν αποκλειστικά από τον υπολογιστή μας...... Με την αλματώδη εξέλιξη των smartphones και τις προσιτές τιμές στις οποίες άρχισαν να διατίθενται τα πακέτα δεδομένων από τους παρόχους ωστόσο, το «σπορ» πέρασε και στα smartphones τα οποία προσφέρουν συν τοις άλλοις και το πλεονέκτημα της φορητότητας: το γεγονός πως μπορεί κάποιος να βλέπει τα emails του απ’ όπου κι αν βρίσκεται, είναι ανίκητο. Η ανάγνωση και η σύνταξη/απάντηση ενός email σε ένα σύγχρονο smartphone με οθόνη 4-5” τουλάχιστον, επεξεργαστή πολλαπλών πυρήνων και κάμποση RAM είναι παιχνιδάκι, ωστόσο για την περαιτέρω διευκόλυνσή μας είναι απαραίτητο και ένα άρτιο πρόγραμμα/app.
Η αλήθεια είναι πως οι προτάσεις που θα βρει ένας κάτοχος iPhone στο App Store είναι πολλές, ωστόσο υπάρχουν και κάποιες που ξεχωρίζουν. Τι κοιτάμε όμως σε έναν email client; Το πρώτο είναι η ταχύτητα: θέλετε ένα πρόγραμμα που να ανανεώνει τις λίστες σας και να κατεβάζει emails ασκαρδαμυκτί κατ’ αρχάς. Επίσης θα πρέπει να σας προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες της desktop έκδοσης ενός τέτοιου προγράμματος και, το κυριότερο όλων, όλα αυτά θα πρέπει να «βγαίνουν» μέσα από ένα αισθητικά όμορφο και λειτουργικό design. Το Apple Mail, το app δηλαδή που διαθέτει εγκατεστημένο το iOS δεν είναι κακό, ωστόσο ας δούμε ορισμένες δωρεάν εναλλακτικές περιπτώσεις, ικανές να προσφέρουν το «κάτι παραπάνω».
Gmail
Η σίγουρη επιλογή για όσους διαθέτουν λογαριασμό Gmail, το ομώνυμο πρόγραμμα από τη Google έρχεται στο iOS με τις περισσότερες λειτουργίες της έκδοσής του σε Android. Υποστηρίζει παρακολούθηση πολλαπλών λογαριασμών Gmail και πλειάδα υπηρεσιών που θα φροντίσουν ώστε να μη σας λείψει τίποτα. Το περιβάλλον εργασίας του δεν είναι πολύπλοκο αλλά υπερβολικά λεπτομερές, με αποτέλεσμα η πλοήγηση να μην είναι και η ευκολότερη δυνατή. Υιοθετεί την κλασσική φιλοσοφία του Gmail όμως οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να το συνηθίσετε.
MyMail
Πιθανότατα η πιο «χαριτωμένη» εφαρμογή email που μπορείτε να βρείτε στο App Store και κατά πολλούς αυτή με τον πιο φιλικό χαρακτήρα απέναντι στον χρήστη. Η εναλλαγή μεταξύ δύο λογαριασμών γίνεται με δύο αγγίγματα της οθόνης σας, απόρροια του βολικού interface της. Αν έχετε συνηθίσει να τη χρησιμοποιείτε στο Android θα παρατηρήσετε ορισμένες αλλαγές που όμως δεν μετριάζουν την όλη εμπειρία. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις φωτογραφίες και τα βίντεο στα μηνύματα που στέλνετε και δέχεστε, κάτι που το καθιστά ιδανικό για την παρακολούθηση του προσωπικού σας email.
 Το Boxer. Δείτε πόσο βολικό και άνετο είναι το περιβάλλον εργασίας του.

Mailbox
To Mailbox διεκδικεί τον τίτλο του mail client με το πλέον μίνιμαλ design στο iOS, κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχεται από τους ανθρώπους που μας έδωσαν το Dropbox. Το Mailbox θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητά του η οποία συν τοις άλλοις θα σας βολέψει ιδιαίτερα και στην περίπτωση που λαμβάνετε μεγάλο όγκο μηνυμάτων τη μέρα. Το καθάρισμα του inbox σας θα γίνει ευκολότερα από ποτέ, την ώρα που η εφαρμογή θα ανταποκριθεί στα καλέσματά σας μέσα από ένα περιβάλλον όπου βασιλεύουν τα πλήκτρα και το “swiping”.

Boxer
Δεν περιμένουμε να γνωρίζετε το Boxer, ένα app που μας έρχεται από την TaskBox και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: μία δωρεάν (τη Lite) και μία έναντι 4,99€. Κι όμως, το Boxer θα σας εκπλήξει ευχάριστα με όλα αυτά που προσφέρει: υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών (στην επί πληρωμή έκδοση), to-do λίστα, ενσωμάτωση Evernote και άλλα τέτοια εντυπωσιακά. Το περιβάλλον εργασίας της είναι βολικότατο επιτρέποντάς σας να ολοκληρώσετε κάθε εργασία σας άμεσα, την ώρα που η πλήρης έκδοση των 4,99€ δεν δικαιολογεί την τιμή της όταν Gmail και Outlook προσφέρονται τσάμπα.
Βολικό αλλά συνάμα πλήρες από πλευράς λειτουργιών, το Outlook αποτελεί το καλύτερο mail app στο iOS την προκειμένη στιγμή.

Outlook
Για το τέλος αφήσαμε τον αδιαφιλονίκητο κυρίαρχο στους email clients στο iOS. Αποτελεί ειρωνεία πρόγραμμα της Microsoft να θριαμβεύει σε λειτουργικό της Apple αλλά τι να κάνουμε που έτσι έχουν τα πράγματα; Το Outlook είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο που κάθε κάτοχος iΣυσκευής θα πρέπει να χρησιμοποιεί. Υποστηρίζει πληθώρα λογαριασμών, ενοποίηση ημερολογίων, archives και προγραμματισμό μηνυμάτων. Συνεργάζεται αρμονικά με third-party apps και πλατφόρμες τύπου Dropbox και Google Drive, επιτρέποντάς σας να επισυνάψετε στα mails σας αρχεία που δεν βρίσκονται καν στο κινητό σας. Θα αποδεχθείτε προσκλήσεις χωρίς να πρέπει να ανοίξετε τα μηνύματά τους, θα φιλτράρετε mails και θα έχετε πρόσβαση σε πληθώρα εφαρμογών χωρίς να βγείτε καν από αυτό! Το Outlook καταφέρνει με έναν μοναδικό τρόπο να σας προσφέρει μια εμπειρία που θυμίζει αυτή της desktop έκδοσής του, με την απλότητα και τη λειτουργικότητα όμως που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει κάθε εφαρμογή για mobile συσκευή. Αν η αποστολή & λήψη mails στο iPhone είναι το χόμπι σας, μην αφήσετε το Outlook να σας ξεφύγει!
Πηγή:techpress
NewsRoom mykonosticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...