29 Μαΐ 2015

Πανέτοιμη η Νάξος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων

Το όνειρο για ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στις Κυκλάδες γίνεται πραγματικότητα το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου καθώς η Νάξος διοργανώνει.......
το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων, δηλαδή του δεκάθλου και του επτάθλου για τις κατηγορίες Αντρών, Γυναικών και Νέων Αντρών και Γυναικών.

Στους αγώνες αναμένεται να πάρουν μέρος οι κορυφαίοι έλληνες δεκαθλητές και επταθλήτριες με προεξάρχουσα την Σοφία Υφαντίδου την σπουδαία αθλήτρια μας η οποία κυνηγά το όριο πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα γίνει τον Αύγουστο στο Πεκίνο.

Στους άντρες ξεχωρίζουν τα ονόματα του Πηλίδη, του Μάντη και του Σταμπολίτη ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εμφάνιση του “δικού μας” κυκλαδίτη αθλητή του Πανναξιακού Δημήτρη Μανδηλαρά ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν θα είναι έκπληξη μια θέση στην τριάδα.

Στις γυναίκες, εκτός από τη Σοφία Υφαντίδου που είχε εντυπωσιάσει στους Ολυμπιακούς του 2012 όταν στον ακοντισμό του επτάθλου πέτυχε την καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει ποτέ επταθλήτρια, θα πάρουν μέρος οι ανερχόμενες Τζινακούλα, Μαρκοπούλου και Καστανά.

Συνολικά περισσότεροι από σαράντα αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν μέρος στους αγώνες συνοδευόμενοι από τους προπονητές και τους τεχνικούς τους ενώ στη Νάξο θα βρεθούν και αρκετοί συγγενείς των αθλητών εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία μαζί με τους αγώνες να δουν και το νησί.

Με το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων αλλάζει ο χάρτης των αθλητικών διοργανώσεων, οι Κυκλάδες παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί σε επίπεδο μεγάλων αγώνων, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος διεκδίκησης διοργανώσεων με διεθνές πρόσημο.

Οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) και υλοποιούνται χάρη στην επιμονή και αποφασιστικότητα του Περιφερειάρχη αθλητισμού κ. Γιάννη Μαργαρίτη με την ενεργή υποστήριξη του Πανναξιακού και του Ναξιακού και ειδικότερα των προπονητών Δημήτρη Μανδηλαρά και Πέτρου Σιδερή.

Το αγωνιστικό μέρος θα συμπληρωθεί και με δρομικά αγωνίσματα μικρών κατηγοριών για αθλητές και αθλήτριες κυρίως των κυκλαδίτικων σωματείων αλλά και των δημοτικών σχολείων της Νάξου.

Η διοργάνωση αναμένεται να προκαλέσει θετικά σχόλια από τον κόσμο του αθλητισμού καθώς έχει ενσωματώσει ιδιαίτερες καινοτομίες με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του εν λόγω πρωταθλήματος.

Η παρουσία των φιλάθλων Ναξιωτών στις κερκίδες κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία των αγώνων καθώς το θέαμα που θα προσφερθεί θα ανταμείψει πλήρως τις προσδοκίες των θεατών.
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...