21 Μαρ 2013

MITT 2013: Βραβείο "αφοσίωσης" στον ΕΟΤ και ολίγη εκθεσιακή ιστορία

- Πρέπει να δείξουμε αυξημένο αίσθημα ευθύνης...
- Δείτε τις δηλώσεις του Πάνου Λειβαδά
- Πήραμε και βραβείο...

Αξιοσημείωτα συγκρατημένος και "ψύχραιμος" ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Πάνος Λειβαδάς "συνιστά" σε όλους τους τόνους επίδειξη αισθήματος ευθύνης και σε καμία περίπτωση πανηγυρισμούς ή ακόμη χειρότερα εκμετάλλευση της συγκυρίας.........


Όπως λέει σε δηλώσεις του στο Χ&Τ "μαζί με την αισιοδοξία και τα θετικά μηνύματα έρχεται και η ευθύνη", σημειώνοντας με νόημα: " Ζούμε σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε ο ομφαλός της γης και το κέντρο του κόσμου".

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά " η επαναληπτικότητα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού και φέτος που γίνεται για τη χώρα μας το come back, είναι πιο σημαντικό από κάθε άλλη φορά να υποδεχθούμε τους φιλοξενούμενούς μας με έναν τρόπο που θα τους κάνει να συνεχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα.

Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να δικαιώσουμε την επιλογή τους να επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Αυτό αφορά τα πάντα: από τα απλά και αυτονόητα όπως να "φορέσουμε" το καλύτερο χαμόγελό μας, μέχρι τα πιο σύνθετα, τιμές, εξυπηρέτηση, value for money, κ.ο.κ."

Τέλος ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ υπογραμμίζει με νόημα ότι πολλές χώρες στην περιοχή μας αντιμετωπίζουν προβλήματα και ο ανταγωνισμός έχει εντατικοποιηθεί... ΥΓ: Συγγνώμη για τον ήχο, αλλά ήμασταν στην "μάχη"..

Τσίμπησε και ένα βραβειάκι ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο της MITT, για την επί 20ετία αδιάλειπτη παρουσία του στην έκθεση, την οποία διοργανώνει η εταιρεία ITE. Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής και το παρέλαβαν ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και...

Στα αξιοσημείωτα: πήραμε και βραβείο για τα 20 χρόνια συμμετοχής μας στη ΜΙΤΤ
Καλορίζικο...

...ο νέος υπεύθυνος για το Γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα Π. Ευσταθίου.

Και με αφορμή το βραβείο, να τηρήσουμε και τη δέσμευσή μας να σας εξηγήσουμε γιατί υπάρχουν δύο εκθέσεις Τουρισμού στη Μόσχα, με διαφορά μίας μέρας η μία με την άλλη.

Η IntourMarket διοργανώνεται ουσιαστικά από τον Ρωσικό Οργανισμό Τουρισμού και υποστηρίζεται από το κράτος και τη ρωσική κυβέρνηση. Ξεκίνησε το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση άρχισε να βλέπει κάπως “περίεργα” την εξέλιξη της MITT, που υποστηριζόταν σημαντικά από την κυβέρνηση της Μόσχας και από τον πανίσχυρο, τότε, Δήμαρχο Γιούρι Λουζκώφ.

Έκτοτε η IntourMarket υποστηρίχθηκε και προωθήθηκε με νύχια και με δόντια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, κατάφερε να αποσπάσει ένα σημαντικό μέρος της διεθνούς προσοχής, αλλά παραμένει πιο ρωσοκεντρική και ακόμα σήμερα εκτιμάται ότι υπολείπεται σε επαγγελματική δυναμική της MITT.

Χαρακτηριστικό της πολιτικής στήριξης με την οποία πλαισιώθηκε η ITM, ήταν η ενόχληση που εξάφραζε και οι πιέσεις που ασκούσε η ρωσική κυβέρνηση στην Ελλάδα, να συμμετέχει στην έκθεση, με περίπετρα αντίστοιχα εκείνων της ΜΙΤΤ.

Σε μία- δύο περιπτώσεις, μάλιστα, επί Φ. Πετραλιά και Π. Γερουλάνου, αν θυμόμαστε καλά, λίγο έλειψε να προκληθεί και διπλωματικό επεισόδιο...

Ταύτα.


Πηγές : money-tourism,tourismlobby
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...