16 Μαρ 2013

Η απόφαση για την Κύπρο ετοιμαζόταν από τα μέσα Ιανουαρίου

Του Γιάννη Αγγέλη
Παρά την αντίρρηση της ΕΚΤ και της Κομισιόν, υπό την πίεση του ΔΝΤ και των "πολιτικών" στο Βερολίνο ετοιμάσθηκε και νομιμοποιήθηκε από το eurogroup η απόφαση για το "κούρεμα" των καταθέσεων που βρίσκονται στην Κύπρο........
Η συγκεκριμένη απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr "δουλευόταν" το τελευταίο δίμηνο τόσο σε οικονομικό όσο και σε νομικό επίπεδο.

Οι αντιρρήσεις από πλευράς ΕΚΤ και Κομισιόν, κυρίως όμως από πλευράς ΕΚΤ είχαν να κάνουν με το γεγονός οτι η "εισαγωγή" και νομιμοποιηση διαδικασιών "κουρέματος" καταθέσεων στο εσωτερικό της ζώνης του Ευρώ μπορεί να αποδειχθεί απειλή πολύ μεγαλύτερη από εκείνης του PSI + για την Ελλάδα.

Ήδη, χωρίς να διευκρινίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες, στην Φρανκφούρτη στην έδρα της ΕΚΤ ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο και κρατούν στο συρτάρι έκτακτα μέτραπου θα ενεργοποιηθούν αμέσως μόλις παρατηρηθούν στοιχεία πανικού σε οποιοδήποτε σημείο της Ευρωζώνης.

Χαρακτηριστικά, αρμόδιος παράγοντας που έχει συμμετάσχει στην προετοιμασία της απόφασης για την Κύπρο, έλεγε χαριτολογώντας σήμερα στο Capital.gr ότι σε περίπτωση αναταραχής στην Ελλάδα ή αλλού "από την Δευτέρα tα ATM θα βγάζουν περισσότερα λεφτά από όσα θα ζητάς...", προκειμένου να καθησυχάσει το κοινό εκτός Κύπρου.

Η προσοχή πάντως είναι στραμμένη κυρίως στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία.

Εκεί θα μετρηθεί, σύμφωνα με στελέχη της κομισιόν, το εύρος της αναταραχής που θα μπορούσε να προκαλέσει στο "πείραμα" που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο...


Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...