6 Μαρ 2013

Τα κινητά δίπλα μας επηρεάζουν τον ύπνο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το κινητό τους σαν ξυπνητήρι. Η συνήθεια αυτή βλάπτει περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε την υγεία μας. Θα ήταν καλό να χρησιμοποιούμε ένα κανονικό ξυπνητήρι και να αφήνουμε το κινητό μας να φορτίζει σε άλλο δωμάτιο. Αν το κινητό σου μένει ανοιχτό όλη τη νύχτα .....
μόνο και μόνο για να σε ξυπνήσει το πρωί, μπορεί να λειτουργήσει σαν ανασταλτικός παράγοντας του ύπνου σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το thestival.gr, τα ευρήματα μιας έρευνας έδειξαν ότι οι άνθρωποι που ήταν εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά χρειάζονταν περισσότερη ώρα για να αποκοιμηθούν, ενώ έτειναν να κοιμούνται βαθιά μόνο για λίγη ώρα.

Επιπλέον, μας επηρεάζει ακόμη και ο ήχος ενός μηνύματος ή ενός Mail που μπορεί να λάβουμε μέσα στη νύχτα, καθώς διακόπτει τη ροή του ύπνου μας και διαταράσσει την ισορροπία μας. Μία σουηδική έρευνα συνδέει τη συνεχή χρήση του κινητού τηλεφώνου και την ύπαρξή του τελευταίου δίπλα μας, με προβλήματα ύπνου, άγχος και κατάθλιψη.

Το ανησυχητικό είναι ότι κάποιοι έφηβοι συνηθίζουν να απαντούν σε γραπτά μηνύματα ακόμη και στον ύπνο τους, ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν καθορίζουμε τα χρονικά περιθώρια που είμαστε σε διαθεσιμότητα τη νύχτα, αφήνοντάς το κινητό μας συνεχώς ανοιχτό και δηλώνοντας μονίμως διαθέσιμοι.

Περίπου το 75% των ανθρώπων ηλικίας από 18 – 44 ετών συνηθίζουν να κοιμούνται με το κινητό δίπλα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το 2012 στις ΗΠΑ. Αυτό το ποσοστό μειώνεται στους μεσήλικες, ενώ μόνο όσοι είναι άνω των 65 ετών τείνουν να αφήνουν το κινητό τους σε άλλο δωμάτιο από αυτό που κοιμούνται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...