21 Μαρ 2013

Ηθικό-οικονομισμός: Το νέο δόγμα Μέρκελ - Σόιμπλε που θα καταστρέψει την ευρωζώνη

Όταν το «μαύρο» χρήμα επενδύεται σε γερμανικά ομόλογα, σε βρετανικά ακίνητα, σε ολλανδικές μετοχές ή τοποθετείται στην Ελβετία και το Λουξεμβούργο κανείς δεν νοιάζεται
Ηθικό - οικονομισμός. Αυτό είναι το νέο γερμανικό δόγμα, το δόγμα Μέρκελ - Σόιμπλε που έρχεται να ξεπλύνει τις ντροπές της κρίσης του χρεοκοπημένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου που διέλυσε όλες τις οικονομίες της προηγμένης Δύσης........

Οι παραγωγοί της φούσκας, οι εμπνευστές της δομημένης μόχλευσης και της γιγάντωσης των χρηματοπιστωτικών εργαλείων παγκοσμίως κατασκευάζουν τώρα ένα νέο εσωτερικό εχθρό προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι, αλλά το μόνο που θα κάνουν είναι να διαλύσουν την ευρωζώνη.

Αντιμετωπίζουν την Κύπρο ως εστία του μέγιστου κακού,την εγκαλούν για τα «μαύρα» λεφτά των ρώσων ολιγαρχών, για το παρκάρισμα και το ξέπλυμα του παράνομου διεθνούς χρήματος που δήθεν δεν θέλουν, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μεταφερθεί στις χώρες τους.

Ανακάλυψαν αίφνης ότι η Κύπρος έχει υπερμεγέθη πιστωτικό τομέα, ότι υποδέχεται «μαύρα» λεφτά, ότι είναι διεθνές πλυντήριο και γι' αυτό πρέπει να σβήσει από το χάρτη, να χάσει τις Τράπεζές της και να μείνει μόνο με τις παραλίες, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας.

Με τη διαφορά ότι κανείς έως τώρα, γερμανός, βρετανός, γάλλος, ολλανδός, αυστριακός ή σουηδός δεν διερωτήθηκε για την προέλευση των χρημάτων που επενδύονται από ξένους σε ακίνητα, ομόλογα, μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ, στη Στοκχόλμη, στο Παρίσι ή στη Βιέννη.

Κάθε χρόνο από την Κύπρο, πέρα από τα «παρκαρισμένα» λεφτά, μεταστάθμευαν άλλα 12 - 15 δισ. ευρώ για να επενδυθούν στις ηθικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αλήθεια θα εφαρμοσθεί το ίδιο νεοηθικό οικονομικό δόγμα στο Λουξεμβούργο και στη Μάλτα,θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο σκληρό τρόπο στην συγγενή Ελβετία, στην εθνική τους Τράπεζα Deutche Bank που διατηρεί συναλλαγές με φορολογικούς παραδείσους των νησιών Κέιμαν και άλλων εξωτικών νήσων;

Είναι για γέλια δυστυχώς το εφεύρημα των Μέρκελ και Σόιμπλε, θα οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις της κίνησης κεφαλαίων, θα διαμορφώσει εστίες σύγκρουσης στην Ευρώπη και κάποια στιγμή θα προκαλέσει την έγερση κάποιας μεγάλης χώρας και τότε θα σημάνει το τέλος της ευρωζώνης.

Αυτή δυστυχώς είναι φορά των πραγμάτων. Εγκληματούν διπλά οι γερμανοί ηγέτες και οι υποτακτικοί τους στις Βρυξέλλες σε βάρος των αδύναμων λαών και σε βάρος της Ευρώπης και χωρίς αμφιβολία ο ηθικό - οικονομισμός τους θα αναδείξει τέρατα, οικονομικά και πολιτικά. Είναι απλώς θέμα χρόνου....

Πηγή : tovima.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...