22 Φεβ 2013

Ανοίγει ο δρόμος για τις πτήσεις υδροπλάνων

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Το «πράσινο φως» για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων ανάβει το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών.
Με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις στον κλάδο, με στόχο την επιστροφή των υδροπλάνων στην Ελλάδα ενδεχομένως και από το φετινό καλοκαίρι για πτήσεις εσωτερικού αλλά και διεθνείς σε χώρες ενταγμένες στη συνθήκη Σένγκεν........

Οπως δημοσιεύει το ethnos.gr, βάσει των προβλέψεων του νομοσχεδίου και των αλλαγών που προέκυψαν από τη διαβούλευση, η άδεια για την ίδρυση υδατοδρομίου θα είναι αορίστου διάρκειας, μεταβιβάσιμη και θα δίνεται σε πρόσωπο με ιθαγένεια κράτους του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου.

Οι κάτοχοι προσωρινής άδειας λειτουργίας μπορούν εντός έξι μηνών να υποβάλουν αίτηση για τη μετατροπή της σε μόνιμη.

Υδατοδρόμια θα μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και σε περιοχές για τις οποίες το προηγούμενο νομοσχέδιο έθετε «κόκκινες γραμμές».

Η δημιουργία υδατοδρομίου επιτρέπεται σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, εφόσον τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ορίζεται ειδική διεύθυνση στο υπουργείο Ανάπτυξης ως κύρια αρμόδια να παραλαμβάνει την αίτηση και τον τεχνικό φάκελο του ενδιαφερόμενου.

Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι για την ίδρυση υδατοδρομίων μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο υπουργείο, καταβάλλοντας παράβολο ύψους 2.500 ευρώ. Σε διάστημα περίπου σαράντα ημερών θα γνωρίζουν εάν έγινε αποδεκτή ή απορρίφθηκε.

Τα τιμολόγια των επιχειρήσεων υδροπλάνων θα καθορίζονται από τις εταιρείες στο πλαίσιο του ανώτατου και κατώτατου ορίου που θα προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ στα κόμιστρα θα συνυπολογίζεται και «τέλος αναχωρούντων επιβατών», το οποίο θα αποτελεί το 5% του καθαρού ναύλου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...