9 Φεβ 2013

Άνετα στον τελικό ο Α.Ο Μυκόνου

Σε ένα αρκετά ωραίο παιχνίδι, που έγινε χθες στη Σύρο ο Α.Ο. Μυκόνου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου Κυκλάδων, επικρατώντας πιο εύκολα και από ότι ο ίδιος περίμενε με 1-4 επί του Α.Ο. Σύρου.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και έχοντας ως κορυφαίο τον Τσάλμα που πέτυχε τα 4 τέρματα για λογαριασμό των Μυκονιατών πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για το τελικό, αλλά και την άτυπη ρεβάνς για την ήττα του 1ου γύρου του πρωταθλήματος.......

Από την άλλη οι Συριανοί που βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα και ιδιαίτερα μετά το 35ο λεπτό έδειχναν να μην πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο και ενώ περιορίστηκαν σε ένα απείθαρχο παιχνίδι με πολλά λάθη, γνώρισαν μοιραία την βαριά ήττα.
Γενική εικόνα

Το παιχνίδι ήταν χωρισμένο σε δυο μέρη. Αρχικά το καλό ξεκίνημα του Α.Ο. Σύρου, ο οποίος είχε στο πλευρό του περισσότερους από 400 φίλους που κατέκλεισαν το Γήπεδο της Άνω Σύρου, με κορυφαίους τους Μαραγκό και Πρίντεζη, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (1-0).

Μετά τα μισά του πρώτου μέρους ανέλαβε δράση ο εκπληκτικός χθες Τσάλμας, ο οποίος ήταν «μια ομάδα μόνος του» και ουσιαστικά ήταν ο παίχτης που έστειλε τον Α.Ο Μυκόνου στο μεγάλο τελικό.

Ευ αγωνίζεσθε
Το παιχνίδι γενικά έγινε μέσα σε ένα κλίμα ευ αγωνίζεσθε, καθώς πριν την έναρξη οι παίχτες και οι παράγοντες των δυο ομάδων αντάλλαξαν χειραψίες και ανθοδέσμες, παραμερίζοντας το πάθος και την κρισιμότητα του αγώνα. Τα παραπάνω βέβαια μπορούν να πιστωθούν στην Διοίκηση του Α.Ο Σύρου, οι άνθρωποι της οποίας δείχνουν να γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ευγενής άμιλλα. Επίσης αίσθηση προκάλεσε το γεγονός η σκηνή του 83΄, όπου η αντικατάσταση του MVP του αγώνα Τσάλμα χειροκροτήθηκε για περίπου δυο λεπτά από όλη την εξέδρα των Συριανών.

Η διαιτητική τριάδα των κ.Ζαράνη , κ. Αρμακόλα και κ. Νομικού δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και ήταν πολύ καλή στις αποφάσεις της.
Το φιλμ του αγώνα

Στα αγωνιστικά πολύ καλύτερο το πρώτο μέρος τόσο από αγωνιστικό ρυθμό όσο και από φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ύστερα από ένα οκνό πρώτο 15 λεπτό, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο φτάσαμε στο 20΄όπου το παιχνίδι πήρε ρυθμό και η συνέχεια αποζημίωσε τους φιλάθλους που βρεθήκαν στο γήπεδο.

(1-0) Στο 22΄η πρώτη αξιόλογη φάση οδήγησε στο πρώτο γκολ της αναμέτρησης, όταν ύστερα από κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι ο Μαραγκός θα είναι ο τελικός αποδέκτης και με ένα πολύ ωραίο δυνατό αριστερό σουτ θα στείλει την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Αnderson κάνοντας το 1-0.
Στο 26΄ πρώτη αξιόλογη φάση για τη Μύκονο σε φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, εκτελεστής ήταν ο αρχηγός Αργυρίου, ο οποίος θα στείλει τη μπάλα στη καρδιά της άμυνας, με τον Κρητικό να μη μπορεί να απομακρύνει και οι Πανέτας - Τσάλμας να μην προλάβουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 32΄ ανεπανάληπτη φάση για τους Συριανούς να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας, όταν ο Πρίντεζης θα εκτελέσει ένα φαουλ που θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Μυκόνου.

(1-1) Οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν στην ισοφάριση ύστερα από σέντρα του Κυπριτίδη ο Τσάλμας θα βρεθεί ολομόναχος στη καρδιά της μικρής περιοχής και μια "κεφαλιά ψαράκι" θα κάνει το 1-1 στο 37’ και φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.
(1-2) Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Τσάλμας θα ξαναχτυπήσει και θα κάνει την ολική ανατροπή μέσα σε 5 λεπτά, όταν στο 43΄θα γίνει τελικός αποδέκτης της μπάλας και με μια βολίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα κάνει το 1-2 πετυχαίνοντας ένα από τα ομορφότερα γκολ του θεσμού.

(1-3) Με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 48’ ύστερα από ασυνεννοησία των Σούρλα - Χαβδούλα ο Τσάλμας θα κερδίσει τη μπάλα και με ένα πολύ δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πολύ πλάγια θα κάνει το 1-3, ύστερα και από άσχημη εκτίμηση του κακού χθες Κρητικού.

Στο 53΄έρχεται η ευκαιρία του Α.Ο. Σύρου να ξαναμπεί στο ματς, όταν ο Αbdul θα βρεθεί μέσα στη περιοχή της Μυκόνου, αλλά στο σουτ του τελευταίου θα πει όχι ο Αnderson.

Στο ίδιο λεπτό είχαμε την μοναδική αμφισβητούμενη φάση του παιχνιδιού, όταν η μπάλα χτύπησε στον Θεοδώρου και στη συνέχεια υπήρξαν διαμαρτυρίες για χέρι από τους γηπεδούχους.
Στο 69΄νέα ευκαιρία για τον Α.Ο Σύρου, όταν ο Abdul θα κάνει ένα ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα θα φύγει πάνω από οριζόντιο δοκάρι του Αnderson.

Μεγάλη ευκαιρία για την Μύκονο να τελειώσει το ματς στο 73’ όταν από σέντρα του Μπαλλή ο Τσάλμας θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρητικού.
(1-4) Ότι δεν κατέφερε στο 73’ θα το κάνει δυο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίχτης, όπου με ένα ωραίο πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Τσάλμας θα είναι αυτός που θα γράψει το τελικό 1-4 και θα στείλει τη Μύκονο στον μεγάλο τελικό για να διεκδικήσει το 10 τρόπαιο στην ιστορία της.

Η τελευταία φάση ανήκει στον Α.Ο Σύρου, όταν ο Αbdul θα βρεθεί σε πλεονεκτικότατη θέση με εξουδετερωμένο τον Αnderson αλλά το πλασέ του παίχτη θα προλάβει ο Ξένος και θα στείλει την μπάλα σε κόρνερ.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ (Πελέκης): Κρητικός, Μπελεγρίνης, Βαμβακούσης ( 77΄ Δημητρακόπουλος), Μαραγκός, Σούρλας (60’ Δημόπουλος), Χαβδούλας, Choyrouma (65΄ Βαβουράκης), Τζώρτζης, Αbdul, Mubarac, Πρίντεζης (Α).
Α.Ο.ΜΥΚΟΝΟΥ(Παχατουρίδης): Anderson, Καρατζάς, Θεοδώρου, Μπαλλής, Ξένος, Αργυρόπουλος, Αργυρίου (Α), Λαγόπουλος (46’ Κέκελης),Τσάλμας (83’ Γάτσος) , Πανέτας, Κυπριτίδης.
Γράφτηκε από ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΧΟΛΕΚΑΣ
Πηγή : sportcyclades.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...