10 Φεβ 2013

Απλές συμβουλές για να καθαρίσετε γρήγορα το πλυντήριό σας

Λόγω των νερών, συχνά δημιουργούνται στο πλυντήριο βρωμιές και ταυτόχρονα δυσάρεστη μυρωδιά. Η μυρωδιά αυτή μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και στα ρούχα σας και για το λόγο αυτό απαιτείται το συχνό καθάρισμα της συσκευής σας. Σας παρουσιάζουμε απλές συμβουλές για να καθαρίσετε γρήγορα το πλυντήριό σας...


Κάδος
Για τον κάδο όπου πλένονται τα ρούχα σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα και να βάλετε σε λειτουργία τη συσκευή σας χωρίς απορρυπαντικό. Συγκεκριμένα, ρίξτε δύο φλιτζάνια ξύδι ή χυμό λεμονιού και να βάλτε το πλυντήριο στην θερμότερη λειτουργία του, ώστε να απομακρύνετε οσμές και στίγματα που ίσως έχουν δημιουργηθεί.

Θήκες πλύσης

Για τις θήκες πλύσης σας χρησιμοποιήστε έναν κουβά με ζεστό νερό. Αφού τα αφήσετε για λίγη ώρα, αφήστε τα να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια ψεκάστε τα με καθαριστικό σπρέι και ξαναξεπλύνετέ τα. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρυνθεί κάθε πιθανός λεκές ή στίγμα που έχει μείνει από τα καθαριστικά.

Κάτω από το πλυντήριο

Σκουπίστε καλά κάτω από το πλυντήριο με ηλεκτρική σκούπα. Το γεγονός ότι δεν έρχεται σε επαφή με τα ρούχα σας δεν σημαίνει ότι δεν κάνει κακό στο πλυντήριο. Η σκόνη και τα χνούδια κάτω από τη συσκευή σας μπορεί να είναι υπεύθυνη για πιθανά βραχυκυκλώματα.

Συμβουλές

- Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά στο εμπόριο για επίμονους λεκέδες που υπάρχουν στον κάδο σας.

- Εάν τα ρούχα σας έχουν πάρει οσμές από το πλυντήριο πλύνετέ τα με μια δόση βόρακα.

- Τα πλυντήρια που έχουν το άνοιγμα για τα ρούχα από μπροστά είναι πιο επιρρεπή στην κακοσμία και ίσως τη μούχλα σε σχέση με αυτά που έχουν το άνοιγμα επάνω.

- Για να αποτρέψετε πιθανή κακοσμία μπορείτε να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας ελαφρώς ανοιχτή.

- Στη θήκη μαλακτικού υπάρχουν συνήθως υπολείμματα. Μπορείτε εκτός από το να τα καθαρίζετε, να χρησιμοποιήσετε ως μαλακτικό λευκό ξύδι.

- Όση ώρα καθαρίζετε το πλυντήριό σας, φροντίστε να ελέγχετε τους σωλήνες και κατά πόσο είναι στη θέση τους όλα τα μέρη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...