19 Φεβ 2013

Ολάντ: «Εχετε φθάσει στα όριά σας-Δεν ζητώ άλλες θυσίες»

Συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας με τον Έλληνα πρόεδρο
Παπούλιας: Θα έρθει κοινωνική έκρηξη αν ζητήσετε περισσότερα από το λαό

«Σας διαβεβαιώνω κύριε πρόεδρε ότι έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του λαού», είπε καθαρά ο πρόδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες........

Αμέσως μόλις ο πρόεδρος της Γαλλίας εισήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας επέλεξε να μεταφέρει στο Γάλλο προσκεκλημένο του την πραγματική κατάσταση των Ελλήνων χωρίς ωραιοποιήσεις και χωρίς να χρησιμοποιήσει διπλωματικές διατυπώσεις.

«Είπατε κάτι που είναι πραγματικότητα. Οτι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει πλέον άλλα βάρη. Εχει δώσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα και έχει - σας διαβεβαιώνω κύριε πρόεδρε- έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του. Είμαστε μπροστά από μια κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσουμε να πιέζουμε τον ελληνικό λαό να δώσει περισσότερα», τόνισε ο κ. Παπούλιας απευθύνοντας έκκληση στον Φρανσουά Ολάντ να ασκήσει την επιρροή του ώστε οι δανειστές της χώρας να μην ζητήσουν επιπλέον μέτρα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ για την στήριξη που προσέφερε η Γαλλία τους προηγούμενους μήνες που πολλοί ζητούσαν την αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Σταθήκατε δίπλα μας σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο και όπως λέει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι», σημείωσε ο κ. Παπούλιας χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του κ. Ολάντ «ανάσα».

Ολάντ: Βλέπω ότι έχετε φτάσει πραγματικά στα όρια «Είμαι φίλος της Ελλάδας, επ' ουδενί λόγο δε ζητώ επιπλέον προσπάθειες από τον ελληνικό λαό που έχει κάνει ήδη αρκετές», απάντησε αμέσως ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Βλέπω ότι έχετε φτάσει πραγματικά στα όρια», συνέχισε ο κ. Ολάντ και επισήμανε ότι «όλες οι θυσίες αυτές έδειξαν ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το σεβασμό».

Απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τόνισε ότι είναι πολύ καλύτερο «το ότι έμεινε η Ελλάδα στην ευρωζώνη, καλύτερο για την Ελλάδα, διότι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφή για τους Έλληνες αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη γιατί αν έβγαινε μία χώρα απ' το ευρώ θα την ακολουθούσαν κι άλλες».

Συνεχίζοντας την προσφώνησή του προς τον κ. Παπούλια ο κ. Ολάντ προσδιόρισε ως το μήνυμα της επίσκεψής του το γεγονός ότι «τελείωσε η κρίση της ευρωζώνης».

«Η οικονομική κρίση συνεχίζεται βεβαίως», πρόσθεσε ο κ. Ολάντ και διευκρίνισε ότι αποσοβήθηκε η πολιτική κρίση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, τώρα χρειάζεται η στήριξη στην οικονομία και στην ανταγωνιστικότητα.
«Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα», δεσμεύθηκε ο κ. Ολάντ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι δύο άντρες κινήθηκαν πεζή από το Μέγαρο Μαξίμου και περνώντας μέσα από τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου έφτασαν στο γραφείο του κ. Παπούλια.

Πηγή : protothema.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...